Restaurace Družba v Uherském Brodě prý zůstane zavřená. Rozhodl provozovatel

Restauraci Družba v Uherském Brodě už nechce provozovatel Pavel Karlík znovu otevřít. Po skončení policejního vyšetřování prý zůstane zavřená.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie hlídá vchod do restaurace Družba v Uherském Brodě (na snímku z 26. února)

Policie hlídá vchod do restaurace Družba v Uherském Brodě (na snímku z 26. února) | Zdroj: ČTK

Místní se netají tím, že by do Družby víckrát jít nechtěli: „Myslím, že se teď budou bát jít chodit do jakékoli restaurace,“ říká jedna z místních žen.

„Ani ne, to bude dlouho trvat, než to všechno pomine,“ míní další z obyvatel Uherského Brodu.

Také Pavel Karlík, který restauraci Družba vedl posledních devět let, si chtěl nechat původně na rozhodování o osudu restaurace týden. Nyní názor změnil. Důvodem je prý otřesný zážitek, se kterým se jen těžko vyrovnává.

„Viděl jsem staršího člověka s knírkem, s nataženou rukou, ve které měl krátkou zbraň a střílel směrem k hostům. Tak jsem padl na kolena, po kolenou jsem došel do kuchyně, tam byly dvě kuchařky. Stoupl jsem a říkám, okamžitě utíkejte. Mezitím se pořád ozývaly výstřely, „ vzpomínal na tragický moment provozovatel restaurace Pavel Karlík.

Jedna z kuchařek ještě stačila otevřít provozní dveře do zázemí, kterými pak unikli další hosté.

Obyvatelé Uherského Brodu uctili včera památku obětí úterní střelby benefičním koncertem. Honoráře se vzdalo i trio slovenských operních pěvců La Gioia. Výtěžek pomůže rodinám osmi lidí, které šílený muž postřílel.

Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme