Říčku Teplá na Karlovarsku ucpaly ledové kry

V obci Teplička na Karlovarsku je na říčce Teplá vyhlášený druhý povodňový stupeň. Hladina se zvedla u mostu kvůli zamrznutí řeky a nahromadění ledových ker. Na místě pracuje těžká technika. V Karlových Varech už zasedal povodňový štáb, informován byl také hejtman kraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zamrzlá řeka, kry, led, Teplá

zamrzlá řeka, kry, led, Teplá | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Ledové plotny se v říčce Teplá nahromadily kvůli vyvrácenému stromu. Průtok vody se tak z části zastavil a došlo k zamrznutí. V současné době se jedná zhruba o kilometrový úsek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž připravila redaktorka Andrea Strohmaierová

Na místě je těžká technika, která bariéry rozbíjí a pak odváží na nedaleký pozemek. Zítra dokonce do obce přijede i speciální obrněný vůz, který bude celým korytem říčky projíždět a uvolňovat průtok vody.

Vodou je ohroženo asi 10 objektů. Obyvatelé obce se velké vody obávají. „V sobotu nebo neděli hlásí oteplení a přijde obleva, tak by hrozilo, že by se to tady ucpalo úplně a zalilo by to celou obec,“ říká radní obce Tomáš Kundrát.

Město Karlovy Vary proto poskytne obci pytle s pískem na případné obložení ohrožených domů nebo vytvoření vodní hráze.

Andrea Strohmaierová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme