Rozpaky a slzy. Přeživší z Frenštátu mají radost i z darovaných ponožek

Po tragédii ve Frenštátu pod Radhoštěm se rozjela obrovská vlna solidarity, která ani více než týden poté nekončí. Charita třídí tuny materiální pomoci z různých koutů Česka a na speciálním kontě den za dnem přibývají miliony. O penězích pro oběti, které explozi paneláku přežily, dnes budou rozhodovat také radní Moravskoslezského kraje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z poničeného panelového domu ve Frenštátě stále stoupá dým

Z poničeného panelového domu ve Frenštátě stále stoupá dým | Zdroj: ČTK

„Už jsme jim nabalili věci, které chtěli. První reakce byly obrovské rozpaky a potom slzy v očích,“ popisuje Lenka Tabachová z frenštátské charity okamžiky, kdy do místnosti plné beden, balíků a pytlů s dary vstoupily rodiny z vyhořelého paneláku.

Lidé, kterým zůstaly jen holé životy, mají radost i z běžných věcí, jako jsou ponožky nebo zubní kartáček.

Přehrát

00:00 / 00:00

O charitativní stránku tragédie ve Frenštátu se zajímala Jana Jeckelová

„Vybírají si nové, nepoužité věci. Všechno - od ložního prádla, spodní prádlo, ponožky, povlečení, peřiny, deky a stejně tak i kuchyňské náčiní,“ dodává Tabachová.

O pomoci obětem, které přežily, dnes budou mluvit krajští radní.

„Moravskoslezský kraj poskytne každému, kdo byl postižen touto katastrofou, částku 85 tisíc korun,“ potvrdil sociálnědemokratický hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Stále stoupá také částka na speciálním kontě, které zřídila radnice. Je tam už téměř 13 milionů korun.

Jana Jeckelová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme