Školní rok na gymnáziu v Litoměřicích začal stávkou studentů

Prázdné třídy i lavice, demonstrace před školou. Tak vypadal start nového školního roku na Gymnáziu Josefa Jungmana v severočeských Litoměřicích. Protestem dala většina žáků za podpory rodičů i veřejnosti najevo nesouhlas s tím, aby školu vedla dosavadní ředitelka Eva Bulasová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na demonstraci  proti ředitelce litoměřického gymnázia  Evě Bulasové se sešlo  několik stovek lidí

Na demonstraci proti ředitelce litoměřického gymnázia Evě Bulasové se sešlo několik stovek lidí | Zdroj: ČTK

Rodiče a žáci v červených tričkách jako symbolu protestu se ke stávce shromáždili na chodnících před gymnáziem, kde k nim z improvizovaného pódia promluvili zástupci studentské samosprávy, petičního výboru rodičů i vedení města, které akci za odstoupení ředitelky podporuje.

Litoměřický starosta Ladislav Chlupáč znovu zopakoval požadavek na zvážení setrvání ředitelky ve funkci, se kterým se město už třikrát obrátilo na Ústecký kraj. Náměstek hejtmanky Arno Fišera pak připomněl, že kraj sice neshledal nic, čím by ředitelka Bulasová pochybila, vyhrocenou situaci však přislíbil řešit.

Podle kritiků se ředitelka Bulasová zbavovala nepohodlných učitelů, kteří nesouhlasili s jejím stylem vedení školy, především členů odborů.

Učitelé, kteří se demonstrace nemohli zúčastnit, přišli do práce se psími náhubky na obličeji. Od ředitelky dostali příkaz neopouštět školu.

Odpoledne se zástupci rodičů i studentů vydají na ministerstvo školství, kde mají smluvenou schůzku s náměstkem ministra Dobeše.

Zítra budou gymnazisté v protestní akci pokračovat, budou se učit, ale mimo školu, ve vedlejším parku. Ředitelka protestujícím ustoupit nehodlá.

Miroslav Zimmer, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme