Sněžení pročistilo vzduch a smogu výrazně ubylo

Díky sněhovým srážkám se pročistil vzduch a smogu v zemi výrazně ubylo. Radost můžou mít hlavně lidé na Třinecku a ve Středočeském kraji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh, sněžení

Sníh, sněžení | Zdroj: Reuters

Už v neděli večer se míra polétavého prachu ve Středočeském kraji snížila. Meteorologové odvolali smogovou situaci. A dnes ve dvě hodiny ráno stejně tak udělali na Třinecku, kde je často situace z celé republiky nejhorší.

V Moravskoslezském kraji dál trvá smogová situace, která byla vyhlášena minulé pondělí, pro Ostravsko, Karvinsko a část Frýdecko-Místecka. Stejně tak smogová situace trvá v Ústeckém kraji. Vyhlídky jsou ale dobré.

„Dnes by měly být rozptylové podmínky ještě mírně nepříznivé. V úterý postupně během dne se situace zlepší. Celý týden bude poměrně silný vítr, takže rozptylové podmínky budou dobré,“ potvrdil Štefan Hanžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

Pro lidi platí doporučení, že ti se zdravotními potížemi a starší lidé a děti by měli omezit pohyb venku a fyzickou zátěž.

Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme