Sníh z příbramských ulic, přechodů pro chodce a chodníků budou uklízet vězni

Sníh z příbramských ulic, přechodů pro chodce a chodníků budou dnes uklízet vězni, kterých bude celkem deset. Příbramští obyvatelé strach mít nemusí. Všichni odsouzení jsou ve vězení za drobnější kriminální činy, například za podvody nebo neplacení výživného.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zima a sníh v Úvalech - úklid chodníků

Zima a sníh v Úvalech - úklid chodníků | Foto: Pavel Pavlas

Vedení města požádalo o pomoc vězeňskou službu hlavně proto, že zaměstnanci technických služeb a nezaměstnaní, kteří s úklidem také pomáhají, na práci nestačí nebo onemocněli.

„Když napadne sníh, teplota je minus deset stupňů a vy tam vyženete 40 zaměstnanců, tak za dva tři dny má třetina angínu nebo chřipku. Práce v povětrnostních podmínkách není jednoduchá,“ vysvětluje příbramský starosta Josef Řihák a dodal, že vězni by měli příbramské ulice a chodníky uklízet v dalších dnech.

Vězni v Příbrami nepomáhají poprvé, podobně tomu bylo už i vloni.

Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme