Také lékaři v Ústeckém kraji začali stahovat své výpovědi

Lékaři v největších nemocnicích Ústeckého kraje dnes začali stahovat výpovědi. Čekali zatím, jak dopadne jednání odborářů s vedením Krajské zdravotní, kam velké nemocnice v regionu patří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Na Homolce

Nemocnice Na Homolce | Foto: Tomáš Adamec

Podle odborářů dopadlo dnešní jednání s vedením Krajské zdravotní, pod kterou v Ústeckém kraji patří pět největších nemocnic, dobře a lékaři začali stahovat své výpovědi.

Odboráři se totiž nejprve museli s vedením společnosti dohodnout na dodatku kolektivní smlouvy, protože v soukromé společnosti tarifní tabulky neplatí. Výpověď ale nestáhli všichni lékaři.

V ústecké Masarykově nemocnici, kde jich chtělo odejít nejvíce v rámci celého regionu, na ní trvá ještě deset lékařů, teď už ale jen z osobních důvodů. Podobná situace je i v Teplicích a Mostě.

Konečné počty lékařů, kteří se vracejí na svá místa, Krajská zdravotní teprve zveřejní.

Milan Kopp, Dagmar Cestrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme