Tůma slíbil změny ve vedení Prahy. ODS souhlasí

Pražským primátorem by mohl být Zdeněk Tůma. I když s ním v čele vyhrála TOP 09 pražské volby, definitivně ho jako pražského primátora potvrdí až výsledek povolebních vyjednávání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Tůma (TOP 09)

Zdeněk Tůma (TOP 09) | Foto: Tomáš Adamec

Do těch se TOP 09 pustí s druhou a třetí vítěznou stranou v Praze, tedy ODS a ČSSD. TOP 09 by chtěla mít vliv na pražský rozpočet, dopravu a územní plán města. Požaduje ale také, aby za ODS nezůstaly na radnici staré tváře.

„Voliči poslali jasný signál všem politickým stranám, že by rádi viděli změnu, hlavně ve stylu vedení města. To znamená také nové tváře. Určitě to bude také jedna z věcí, se kterými přijdu a budu je velmi prosazovat,“ řekl Tůma.

Svoboda: Změny přijdou

Lídr občanských demokratů Bohuslav Svoboda přislíbil, že změny přijdou:

„ODS v Praze i v celé republice proces změny už nastartovala. Více než polovina jmen je nových. Jsme přesvědčen, že se ta nová jména budou na radnicích objevovat. Pro nás to není akceptování něčeho, ale plnění našeho programu,. Že ODS v Praze potřebuje změnu i v personální oblasti, víme. A současná činnost k tomu směřuje.“

O podobě vedení hlavního města začne vítězná TOP 09 jednat oficiálně zítra.

Pražské zastupitelstvo bude příští čtyři roky čtyřbarevné. Volby v Praze vyhrála TOP09 ziskem 30,3%, ODS se propadla na druhé místo s 23,1%, ČSSD získala 17,8%. Posledními postupujícími byli komunisté, kterým dali Pražané 6,8%.

Slovo na pražském magistrátu naopak ztratili zelení a podíl na vládě tam nebudou mít ani Věci veřejné.

Věra Pfeifferová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme