V Bedřichově na Jablonecku volí prezidenta účastníci i diváci závodu Jizerská padesátka

V Bedřichově na Jablonecku dnes volí prezidenta účastníci i diváci závodu Jizerská padesátka. Tamní obecní úřad otevřel volební místnost nejen pro svoje obyvatele, ale také pro přespolní. Hlavní závod v běžeckém lyžování se jede až v neděli. Už od pátku ale chodí k volební urně v Bedřichově sportovci, kteří přijeli na doprovodné soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jizerská 50

Jizerská 50 | Foto: Liberec 2009

Na Jizerskou padesátku, která se jede v několika závodech od pátku do neděle, dorazí letos podle organizátorů na sedm tisíc závodníků a až deset tisíc diváků. Mnozí z nich dorazí na celý víkend, a tak nemohou jít volit v místě svého bydliště.

„Já jsem z Jablonce, ale trvalé bydliště mám na Praze 4. Jsem tu dneska na závodech, neměla bych šanci volit v Praze. Vystála jsem asi hodinu a půl frontu na voličský průkaz, jsem tady a jdu volit,“ říká jedna z přespolních voliček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na obecním úřadě v Bedřichově natáčela redaktorka Šárka Škapiková.

Během první hodiny a půl přišlo v pátek k bedřichovské urně na 64 přespolních voličů.

„My jsme se připravili na 200 lidí nad rámec trvale hlášených, 254 jich máme trvale hlášených. Větší pohyb přespolních bude tady, v Janově a Liberci,“ říká jedna z volebních komisařek v Bedřichově.

Volební místnost se na obecním úřadu v Bedřichově uzavře, stejně jako na ostatních místech České republiky, přesně ve 14 hodin.

Pražané volí hlavu státu i na Hradě, v nemocnici či vězení

Číst článek

Prezidenta republiky mohou lidé na severu Čech volit třeba i v tenisovém klubu v jabloneckých Rýnovicích. Obyvatelé části Jizerských hor mohou dokonce do volební místnosti dojet vlakem. V Kořenově na Jablonecku se totiž volí na zastávce Českých drah.

Michaela Vydrová, Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme