V Milovicích se začalo zároveň s volbami hlasovat i v referendu

V Milovicích u Nymburka tamní obyvatelé hlasují nejen v komunálních volbách, ale také v referendu. Mají rozhodnout o tom, jestli vznikne na bývalém vojenském letišti Boží Dar obří sluneční elektrárna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obyvatelé Milovic odmítají stavbu obří sluneční elektrárny

Obyvatelé Milovic odmítají stavbu obří sluneční elektrárny | Foto: Pavel Pavlas

O městské a obecní zastupitelské pozice bojuje v Milovicích téměř 30 tisíc kandidátů. Hloučky lidí se podle zpravodaje Pavla Pavlase tvořily už před otevřením jedné z hlasovacích místností.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volby a referendum v Milovicích sleduje zpravodaj Pavel Pavlas

Hlavní otázka v referendu zní: Souhlasíte se současným zněním územního plánu? Pokud občané odpoví ano, tak zároveň připouštějí, že v bývalém vojenském areálu může stát třeba i letiště.

Některým z hlasujících vadí, že by elektrárna nepřinesla nová pracovní místa, jiní namítali, že by se ve městě mohlo kvůli odrazům tepla ze solárních panelů změnit klima.

Zatím se jen spekuluje o tom, kdy by mohla stavba elektrárny začít. Vítězná firma navíc s krajem dosud ani nepodepsala smlouvu o pronájmu. Podle ní má firma zaplatit 20 milionů za 20 let a rekultivovat pozemky.

Na podpis smlouvy má čas do konce letošního roku. Pak kraj výsledky výběrového řízení zruší a začne přemýšlet, co udělá s územím dál.

Igor Maňour, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme