V Praze Dejvicích se propadla silnice nad raženým tunelem metra

V pražských Dejvicích se v křižovatce ulic Evropská a Horoměřická propadla vozovka. Řidiči jsou odkláněni ulicí Na Pískách. Tramvaje nejezdí v obou směrech, auta a autobusy jsou odkloněny do blízkých ulic. Událost může souviset buď s vydatnými dešti v minulých dnech nebo s výstavbou metra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Propadlá silnice v pražských Dejvicích. Čtyřmetrový propad je pět metrů hluboký

Propadlá silnice v pražských Dejvicích. Čtyřmetrový propad je pět metrů hluboký | Zdroj: ČTK

„Jedná se o propad vozovky ve dvou jízdních pruzích směrem z centra o velikosti čtyř metrů a hloubky přibližně pěti metrů,“ přiblížila mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

„Policisté po příjezdu na místo okamžitě kompletně uzavřeli komunikaci tak, aby nedošlo ke zranění žádné osoby.“

Autobusy – včetně linek směřujících na letiště – vyjíždějí z Dejvické a z Evropské jsou odkláněny na Pevnostní, Patočkovu, Střešovickou, Na Petřinách a U Hvězdy. Libockou ulicí u Divoké Šárky se vrací na svou trasu.

Tramvaje, které nahrazují metro A, jsou odkláněny do Podbaby, kde svou trasu končí a otáčí se.

„Tramvajová linka číslo 30 nekončí v Divoké Šárce, ale je ukončena ve smyčce Podbaba. V úseku Vítězné náměstí – Divoká Šárka je nasazena náhradní autobusová doprava,“ potvrdila Aneta Řechková z tiskového oddělení Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Spolu s vozovkou se propadl i tramvajový ostrůvek. Možnými příčinami propadu jsou časté deště posledních dní, anebo – jak řekl mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek – může vytvoření kráteru souviset s výstavbou metra:

„Technická správa komunikací na místo vyslala svého technika. Ten se po dohodě s představiteli stavby shodl na tom, že propad vozovky z 90 procent souvisí s výstavbou prodloužení trasy metra A.“

Podle Metrostavu je příčinou propadu pravděpodobně porucha na kanalizační stoce a dlouhodobé srážky. V uvedeném prostoru probíhala ražba pravého traťového tunelu metra, kterou prováděl štít Tonda. V současné době dělníci díru zakrývají. Provoz by mohl být obnoven do týdne.

Vozovka se propadla v křižovatce ulic Evropská a Horoměřická

Michaela Vydrová, Radiožurnál, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme