Vysočina hlásí první případ otravy metanolem

Tvrdý alkohol se začne vracet na pulty restaurací a obchodů, otravy metanolem ale zatím stále nekončí. První otrava se už objevila na Vysočině, kde požil malé množství metylalkoholu mladý muž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nemocnici ošetřují muže, který se otrávil metylalkoholem

V nemocnici ošetřují muže, který se otrávil metylalkoholem | Zdroj: ČTK

Případ otravy metanolem hlásí jihlavská nemocnice. Krátkodobě tam byl hospitalizován pacient, u kterého lékaři zjistili, že mu požití metylalkoholu lehce poškodilo zrak.

„Můžeme potvrdit, že v Nemocnici Jihlava byl krátkodobě hospitalizován pacient, u něhož bylo oprávněné podezření na to, že mohlo dojít k lehkému poškození zraku vlivem požití malého množství metylalkoholu," uvedl ředitel nemocnice Lukáš Velev.

Pacient byl podle Veleva celou dobu mimo ohrožení života, nyní je v pořádku a případem se už zabývají policisté. Podrobnosti však vyšetřovatelé zatím odmítají sdělit.

Metanolová aféra má v Česku na kontě už 26 mrtvých. Nejvíce lidí otravám podlehlo v Moravskoslezském kraji - celkem 16.

Lucie Maxová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme