Zlínský soud opět projedná kauzu kolem spadlého stromu

Zlínský soud dnes opět projedná kauzu spadlého stromu, který zabil dva školáky. Dvacetimetrový jasan se na ně zřítil v lednu roku 2009. Tři úředníky zlínského magistrátu z odboru městské zeleně, kteří podle obžaloby mohli pádu stromu kontrolami zabránit, okresní soud letos v únoru nakonec nepotrestal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jerlín japonský na Wernerově nábřeží

Jerlín japonský na Wernerově nábřeží | Foto: Milan Kosina | Zdroj: Český rozhlas


Soudnímu stíhání stále čelí vedoucí odboru městské zeleně Ivo Divoký, šéf oddělení městské zeleně Stanislav Pospíšilík a jeho předchůdce ve funkci Přemysl Vyoral. Podle nich byla příčinou pádu stromu hniloba kořenového systému, kterou prý ale nebylo možné rozpoznat.

Dva z obžalovaných úředníků stále na magistrátu pracují. Přelíčení u okresního soudu požadoval státní zástupce letos v únoru - tříleté tresty podmíněně odložené na čtyři roky a také zákaz činnosti.

Pavel Sedláček, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme