Zpěvák Michal Hrůza je po potyčce ve vážném stavu v nemocnici

Po nočním incidentu v ostravské Stodolní ulici je ve velmi vážném stavu v nemocnici zpěvák Michal Hrůza. Utrpěl těžké poškození mozku a další prognóza je nejistá, uvedla mluvčí Městské nemocnice Ostrava Magda Otáhalová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Zpěvák Michal Hrůza je na operačním sále Městské nemocnice v Ostravě. Má vážné zranění a silně krvácí do mozku. K úrazu došlo brzy ráno při potyčce na Stodolní ulici.

„Zpěvák Michal Hrůza je ve velmi vážném stavu,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí ostravské nemocnice Magda Otáhalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zranění zpěváka Michala Hrůzy mluvila Jana Jeckelová

„Momentálně se podrobuje operaci. Je hospitalizován na neurochirurgické jednotce intenzivní péče s těžkým poškozením mozku. Operuje ho sám primář neurochirurgie doktor Marián Starý.“

Podle mluvčí ostravské nemocnice Magdy Otáhalové je jakákoliv prognóza velmi nejistá.

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková řekla, že policie událost, která se stala dnes kolem 03.30, vyšetřuje. "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že došlo k potyčce několika osob, přičemž na místě události zůstal zraněný dvaačtyřicetiletý muž," uvedla Holčáková. Policisté žádají svědky incidentu, aby se přihlásili.

Podpůrný koncert pro poraněného zpěváka

Hrůza ve středu v Ostravě vystupoval na Festivalu v ulicích a dnes od 22 hodin měl mít koncert na festivalu Colours of Ostrava.

Pořadatelé vzhledem k okolnostem toto vystoupení ruší a Michalu Hrůzovi dnes večer mu věnují podpůrný koncert, potvrdila ředitelka Colours Zlata Holušová:

„Poprosili jsme kapelu Vložte kočku, aby Michala Hrůzu nahradila. Oni s tím ihned souhlasili, takže to bude spíše koncert pro Michala Hrůzu. A já mu samozřejmě přeji, ať se strašně rychle uzdraví, ať tady je příští rok zase s námi.“

Michal Hrůza letos po dvou letech dokončil dvojalbový projekt Noc/Den. Projekt měl být původně dokončen již loni, ale jeho autor se zdržel prací na hudbě k filmu Martin a Venuše a písni k filmu Zakázané uvolnění, který měl premiéru 5. června.

Písně z dvojalba Noc/Den chtěl Hrůza představit na podzimním turné. Do té doby plánoval mnoho vystoupení na letních festivalech a slavnostech. Hrůza působil jako frontman kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba s řadou hitů jako Zejtra mám, 1+1 či Krasohled.

V roce 2006 musel z rozhodnutí spoluhráčů kapelu opustit. Na koncertech stále hrál písně z repertoáru své bývalé kapely. Je také autorem písně ze seriálu Vyprávěj a hudby k filmu Lidice.

ČTK, Kateřina Daňková, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme