Aleš Hemský očekává náročné dobývání lotyšské obrany

Čeští hokejisté nastoupí na olympijských hrách v Soči proti Lotyšsku. Tým Aloise Hadamczika bude v duelu jasným favoritem, ale soupeře rozhodně nepodcení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hemský (vpravo) nastoupí ve druhém utkání proti Lotyšsku od začátku

Aleš Hemský (vpravo) nastoupí ve druhém utkání proti Lotyšsku od začátku | Zdroj: ČTK

V živé paměti trenéra i hráčů zůstává osmifinálový souboj s Lotyšskem na olympijských hrách ve Vancouveru. Tehdy se český tým doslova natrápil na výhru 3:2, kterou vystřelil až David Krejčí v prodloužení. I v Soči má Lotyšsko velmi kvalitní výběr, který může favorita zaskočit.

„Proti každému týmu hrajeme na sto procent,“ říká roztomilou češtinou útočník Koba Jass hrající českou extraligu v dresu Liberce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Hemský očekává urputnou lotyšskou obranu a těžký zápas

Už v prvním utkání na olympijských hrách předvedl tým kanadského trenéra Johna Nolana, jehož základ tvoří osm hráčů Dinama Riga, že neprodá svou kůži lacino, když do poslední minuty trápil úřadující vicemistry světa ze Švýcarska.

„Hráli vyrovnaný zápas, gól dostali až deset sekund před koncem. Hrajou dobře do obrany, mají dobrý systém, nikam se moc nehrnou. Čekají na chyby a bude to určitě těžký zápas,“ varuje český útočník Aleš Hemský.

Odhodlanost Lotyšska poprat se o překvapující výsledek potvrzují i slova Koby Jasse. „Chceme ukázat, že můžeme hrát s každým. Chceme vycházet ze zajištěné obrany a hrát náš nejlepší hokej.“

Zajímavé bude sledovat, jak se povede brankáři Lotyšska Edgarsi Masalskisovi. Ten se na olympijské hry dostal jako jediný hráč bez klubové příslušnosti. V sezoně chytal jen několik zápasů v dresu slovenského Popradu, proti Švýcarsku byl ale výborný a dnes se od 9 hodin postaví proti českému týmu.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme