Biatlonistu Šlesingra pobouřilo trávení psů, ale jinak je v Soči spokojený

Biatlonista Michal Šlesingr kolem sebe vzbudil rozruch ještě před začátkem olympijských her. Na svém webu vcelku zostra napsal, co si myslí o ladění „detailů" před začátkem závodů. Hlavně o tom, jak se v Soči, ale i v horské oblasti nakládá s toulavými psy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr

Michal Šlesingr | Zdroj: ČTK

Mohlo se zdát, že Michal Šlesingr tepe pořadatele, jak se jen dá. Tedy tomu, kdo ho nezná. Jeho blízcí vědí, že když se mu něco nezdá, dá svůj názor najevo. Respektují ho, ale tak nějak vědí, jak to myslel. Nezaujatému pozorovateli vše mohlo přijít přehnané.

To, co si myslím, kolikrát řeknu nebo napíšu, i když se to někdy nějakým způsobem obrátí proti mně. I teď mě pobavilo, že si to spousta lidí vyložilo jako protiruskou propagandu, což není pravda. Proti Rusku nic nemám, nemám nic proti místním lidem, akorát mám výhrady vůči nějakým konkrétním věcem,“ vysvětluje Michal Šlesingr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michalu Šlesingrovi se nelíbí zacházení s toulavými psi, ale jinak se mu v Soči líbí

Konkrétními věcmi myslí to, jak se tu utrácejí volně pobíhající psi. Podotýká, že chápe, že pokud se přemnožili a pořadatelé se jich chtěli zbavit, asi jiná možnost než zabití není. Ale ne otrávením.

„V jedenadvacátém století nejsme v době kamenné, takže bychom se mohli chovat trochu humánněji.“ Ale nevadilo by mu ani to, kdyby se organizátoři rozhodli nechat toulavé psy žít.

„Psi tady běhali už předtím, tak je tady mohli nechat běhat i teď. Mně by to nevadilo. Navíc vesnice jsou vesměs oplocené, takže bychom se s nimi ani nepotkávali.“

Do Soči odletělo na olympijské hry dalších osmnáct českých sportovců

Číst článek

Michal Šlesingr se také zmínil o rozlehlosti olympijské vesnice a sportovišť, ale odmítá, že by se mu celé Rusko, nebo dějiště olympijských her nějak příčily. „Mně se tady jinak líbí, počasí máme super, okolí je krásný, takže ve finále bych tady mohl bydlet.“

A to rozhodně nemyslel Michal Šlesingr nějak ironicky. Jenom upřesňoval a ladil své výroky, i když, jak přiznává, příspěvek na toto téma by na svůj web pověsil znovu.

„Možná bych trochu jinak volil slova, protože vidím, jak se to v určitých ohledech pochopilo. Snažil bych se to víc vysvětlit, aby to vyznělo tak, jak jsem to myslel,“ říká Michal Šlesingr.

A protože se svým článkem nedopouští propagandy, a neporušuje tedy olympijskou chartu, nehrozí mu postih ani od Českého, ani Mezinárodního olympijského výboru. Ty neupírají sportovcům právo na jejich názor.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme