Čeští hokejisté porazili Lotyšsko 4:2 a připsali si první tři body

Ve druhém utkání na olympijských hrách v Soči se čeští hokejisté už radovali z výhry. Nad nevyzpytatelným týmem Lotyška vyhráli 4:2, když soupeř dokázal dvakrát vyrovnat vedení českého týmu.O branky se podělili Erat, Jágr, Voráček a Židlický. Do tabulky si tak svěřenci Aloise Hadamczika připsali první tři body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se střelecky prosadil na olympijských hrách v Soči i proti Lotyšsku.

Jaromír Jágr se střelecky prosadil na olympijských hrách v Soči i proti Lotyšsku. | Zdroj: ČTK

V brance českého týmu se tentokrát objevil Pavelec, do hry se oproti zápasu se Švédy dostali i obránce Šmíd a útočník Hanzal. Češi se vedení ujali v 11. minutě, kdy Masalskise prostřelil Erat. O minutu později byl vyloučen Hanzal a Lotyši jeho faul potrestali. V závěru první třetiny Čechům vrátil vedení v přesilovce Jágr.

Lotyši dokázali i podruhé vyrovnat. Ve 24. minutě se přesně trefil Vasiljevs. Svěřenci trenéra Hadamczika si dokázali vzít vedení zpět, když puk nahozený Michálkem tečoval za záda Masalskise Voráček. V závěru druhé třetiny ještě zvýšil vedení českého týmu Židlický.

V poslední části hry mohli český náskok navýšit Jágr a znovu Židlický. V závěru pak Lotyši nevyužili téměř minutovou přesilovku pět na tři.

Ve druhém utkání skupiny C se porazilo Švédsko Švýcary gólem Alfredssona sedm minut před koncem a se dvěma výhrami vede tabulku skupiny.


ČR - Lotyšsko 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Erat (Krejčí, Hemský), 20. Jágr (Židlický, Plekanec), 28. Voráček (Z. Michálek), 37. Židlický (Hanzal, Nedvěd) - 14. Sprukts (M. Redlihs, Darzinš), 24. Vasiljevs (Pujacs). Rozhodčí: Pell (USA), Rönn (Fin.) - Schrader (Něm.), Wheler (Kan.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1.
Sestavy:
ČR: Pavelec - Židlický, Šmíd, Rozsíval, T. Kaberle, Z. Michálek, Barinka - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Eliáš, Erat - Nedvěd, Hanzal, Frolík. Trenér: Alois Hadamczik.
Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Ozolinš, Bartulis, Kulda, Sotnieks, Pujacs, K. Redlihs - M. Redlihs, Sprukts, Darzinš - Karsums, Girgensons, Daugavinš - Indrašis, Vasiljevs, Keninš - Cipulis, Štals, Pavlovs. Trenér: Ted Nolan.

Švédsko - Švýcarsko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 53. Alfredsson (E. Karlsson, Berglund). Rozhodčí: Šindler (ČR), Leggo (USA) - Devorski (Kan.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7968.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme