Dvě české rozhodčí se představí ve finále ženského turnaje v Soči

Pro většinu účastníků už olympijské hry v Soči končí. Ale někteří na svůj vrchol stále čekají. Patří mezi ně i dvojice českých hokejových rozhodčích Zuzana Svobodová a Ilona Novotná. Už teď je jim ale jasné, co se jim při vzpomínkách na olympijské hry v Soči vybaví jako první.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve finále ženského hokejového turnaje se v Soči střetne Kanada s Amerikou

Ve finále ženského hokejového turnaje se v Soči střetne Kanada s Amerikou | Zdroj: ČTK

„Vybaví se nám, že jsme dostaly finále mezi Kanadou a Amerikou. Víc jsme si přát nemohly, víc rozhodčí v kariéře asi nemůže dosáhnout,“ doplňuje Ilona Novotná Zuzanu Svobodovou.

Sympatické české dámy budou dnes večer na čarách spolurozhodovat olympijské finále mezi dvěma zámořskými týmy a už teď cítí nervozitu před vrcholem jejich kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ilona Novotná a Zuzana Svobodová se chystají na finále olympijského turnaje v hokeji

„Ale je to taková ta zdravá nervozita. V momentě, kdy půjdeme na led a hodíme první buly, tak to z nás spadne a budeme si to užívat a snažit se podat co nejlepší výkon,“ říká Ilona Novotná.

Český ženský hokej za světovou špičkou pokulhává, a tak se na olympijské hry vůbec nedostal. Úroveň domácí nejvyšší soutěže se s tím, co předvádí třeba oba zámořské celky v Soči, vůbec nedá porovnat. Obě české rozhodčí ale patří ke světové špičce a tempu zápasu ve finále v pohodě stačí.

„U nás rozhodujeme i mužské hokeje, tak na to určitě připravené jsme. U nás i juniorské soutěže jsou hodně rychlé, takže pak nemáme problém ani tady s nejlepšími ženskými celky.“

Něco je špatně, říká po vyřazení hokejistů Marian Jelínek

Číst článek

Olympiáda ale není jen o hokeji. Ve volných dnech se tak obě dámy vydávají na ostatní sporty a užívají si olympijskou atmosféru.

„Můžeme vidět velmi blízko všechny sportovce, můžeme se s nimi vyfotit a to je super. Největším zážitkem je fotka s Jaromírem Jágrem,“ vrací se Ilona Novotná znovu k hokeji.

Zatímco její idol už z dějiště her odcestoval do zámoří, ona bude se svou kolegyní Zuzanou Svobodovou rozhodovat olympijské finále.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme