Je na čem stavět, shodli se hokejisté po prohře se Švédskem

Vstup do olympijského turnaje se českým hokejistům nepodařil. Přesto zápas proti Švédsku byl v některých směrech poučný. Mužstvo nezlomilo ani čtyřgólové manko a dokázalo dvěma góly duel zdramatizovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Čeští hokejisté Židlický, Jágr a Plekanec slaví Jágrovo snížení na 2:4

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Čeští hokejisté Židlický, Jágr a Plekanec slaví Jágrovo snížení na 2:4 | Zdroj: ČTK

Trenér Alois Hadamczik rozhodně měl o čem po premiérovém vystoupení na olympijském turnaji přemýšlet. Především o úvodních třiceti minutách, kdy Švédi český tým jednoznačně přehráli.

„Těžko říct. Měli jsme dva tréninky a nastoupili do utkání. Švédi měli stejné podmínky, ale z některých situací dali gól, kdy brankář neměl ani štěstí, že by ho něco trefilo. Rázem byl katastrofální stav, ale mužstvo se najednou dalo dohromady a ukázalo, že i za nepříznivého stavu jsme dobrý tým,“ snažil se najít pozitiva kouč národního týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je na čem stavět, shodli se hokejisté po prohře se Švédskem

Určitě potěšil výkon gólmana Alexandra Saláka. Mezi tyče se postavil za stavu 0:3, a i když z první střely hned inkasoval, nepoznamenalo ho to.

„Za tohoto stavu se s tím Saša vyrovnal velice dobře,“ pochválil náhradního brankáře trenér Hadamczik. Podle Alexandra Saláka se dá stavět právě na hře z druhé poloviny zápasu.

Sledovali jsme ONLINE: Čeští hokejisté na úvod turnaje v Soči podlehli Švédům 2:4

Číst článek

„Přesně tak. Dá se říct, že jsme ve druhé půlce porazili Švédy 2:0, což je docela slibný. Doufám, že takhle budeme pokračovat. Kluci šlapali celých šedesát minut, nezabalili to a ukázalo se, že si dokážeme vytvořit šance. Výborně jsme bojovali a do zápasu se dokázali vrátit.“

Pozitivně se snažil uvažovat s ohledem na nadcházející duely základní skupiny také kapitán Tomáš Plekanec. „Podíváme se na to. Řekneme si, co jsme udělali dobře a co špatně. Od toho se odpíchneme před dalším zápasem a doufám, že budeme předvádět po celý zápas lepší hru. Hlavně musíme chytit začátek.“

Už v pátek Češi vyjedou na led k utkání proti Lotyšsku a o den později je čeká Švýcarsko. V duelech, které nemohou ovlivnit jistý postup ze základní skupiny, půjde především o získání herní jistoty a sebevědomí před startem vyřazovacích bojů.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme