Martina Sáblíková se odhlásila ze závodu na 1500 metrů

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se rozhodla, že nebude startovat na olympijských hrách v Soči na trati 1500 metrů. Měla přitom obhajovat bronzovou medaili z Vancouveru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková při tréninku

Rychlobruslařka Martina Sáblíková při tréninku | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Sáblíková už v Soči získala stříbrnou medaili, když v krásném a dramatickém závodu na 3000 metrů prohrála pouze s nizozemskou rychlobruslařkou Ireen Wüstovou. Sáblíková přitom nejdříve překonala rekord dráhy, ale Wüstová v další jízdě čas ještě vylepšila a radovala se ze zlata.

V neděli měla česká rychlobruslařka nastoupit do patnáctistovky, ale tam by její šance na zisk medaile byly nejméně pravděpodobné. Proto se s trenérem Petrem Novákem rozhodla, že se ze startovní listiny odhlásí a nebudou riskovat případné zdravotní komplikace.

Bude se tak připravovat na závod na pět kilometrů, ve kterém je největší favoritkou a obhajuje zlatou medaili z olympijských her z Vancouveru. „Pětka“ je na programu ve středu 19. února.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny rychlobruslení | Foto: ČTK

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme