Mezinárodní olympijský výbor zakazuje Jágrovi sdílet video z olympijské vesnice

Nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr vystavil na facebooku video z kabiny českého hokejového týmu. To už nasdílelo více než deset tisíc fanoušků. Českému ani Mezinárodnímu olympijskému výboru se však aktivita české osmašedesátky nelíbí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr při prvním společném týmu české reprezentace v Soči

Hokejista Jaromír Jágr při prvním společném týmu české reprezentace v Soči | Zdroj: ČTK

„Víme, že na sociálních sítích komunikuje velmi rád a velmi efektivně a dělá to velmi dobře. Takže je to úsměvné, ale videa prostě není možné sdílet,“ říká za vedení české výpravy Alexander Kliment.

Jaromíru Jágrovi, stejně jako ostatním sportovcům, to zakazují nařízení Mezinárodního olympijského výboru a jeho další smlouvy s jinými stranami, hlavně vysílateli. Proto ČOV Jaromíra Jágra ještě jednou varoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr vystavil na facebooku video z kabiny české hokejové reprezentace což se nelíbí ani Českému ani Mezinárodnímu olympijskému výboru

„Český olympijský výbor i Mezinárodní olympijský výbor podporují užívání sociálních sítí, sportovci mohou na facebook umísťovat fotografie, svoje pocity, svoje komentáře. Ale video z olympijské vesnice a ze sportovišť není možné umisťovat.“

Pořád je to ale spíše takové tytyty, než že by jednoho z nejslavnějších hokejistů někdo vylučoval z turnaje. To by byly pořadatelé sami proti sobě, dělá jim neuvěřitelnou reklamu a spoluhráči, jako brankář Alexander Salák, ho v natáčení vlastně i povzbuzují.

„Jarda určitě ví, co dělá, a chtěl ukázat fanouškům, jak vypadá kabina. Nic proti tomu, je dobře, když přiblíží i tu šatnu a zákulisí fanouškům. To není nic špatnýho.“

Jeho facebookoví fanoušci dávno znají jeho vtipné glosy a v posledních hodinách se baví právě jeho videem z kabiny českého týmu. „A už jsme tady, v kabině českého národního týmu. Vedle nás Kanada, kdyby se nám nedařilo, tak si můžeme půjčit nějaký hráče,“ zahajuje exkurzi po kabině hokejové reprezentace její vůdce Jaromír Jágr.

Je na čem stavět, shodli se hokejisté po prohře se Švédskem

Číst článek

Slavná osmašedesátka se prochází po místnostech vyhrazených českému týmu a vtipně glosuje. „Tady sedí trenéři, tady se připravuje veškerá strategie na zápas. Tady je mozek, tady lítají myšlenky, tady je energie,“ vypráví Jaromír Jágr.

A po chvilce ho zahlédne okolo procházející spoluhráč Tomáš Plekanec. „A tady kapitán, nevyspalej,“ směje se Jaromír Jágr Plekancovu vypípnutému komentáři a kroucení hlavou. Ale ani sám Jágrův parťák se videu z ryze soukromých prostor, kam hráči nikoho nepouštějí, nijak nebrání a neohrazuje se proti tomu.

„Pokud se to k fanouškům dostane a líbí se jim to, tak na tom nevidím nic špatnýho.“ A ono se to k nim dostalo a ono se jim to velmi líbí! Více než deset tisíc jich už video nasdílelo a dál rostoucí číslo lajků, palců nahoru, tedy chvály, ani nemá smysl říkat, jak rychle se mění.

Snad i proto vyvěsil Jaromír Jágr na facebook další video, ale už slabší, z olympijské vesnice.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme