Na tribunách v Soči je plno volných míst. Pro místní jsou lístky moc drahé

V dějišti zimních olympijských her v Soči panuje krásné počasí, doprava funguje bez problémů. Jedna věc ale přesto pořadatelům dělá vrásky – chybějící diváci. Na sportovištích je jich nečekaně málo. Příčinou může být vysoká cena vstupenek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ZOH Soči: Při některých disciplínách byly tribuny zaplněné opravdu řídce

ZOH Soči: Při některých disciplínách byly tribuny zaplněné opravdu řídce | Zdroj: Reuters

Diváci chybí na stadionech, v halách i u sjezdovek. Nikde nejsou tribuny zaplněné, pouze několik sportů má naději, že se vyprodají. Patří k nim biatlon, krasobruslení a dnes startující mužský hokejový turnaj.

Ostatní disciplíny by zřejmě potřebovaly lepší „reklamu“, aby na ně přišlo více lidí. Volných míst je opravdu hodně, pořadatelé se je snaží obsadit dobrovolníky.

Hlavní roli zřejmě hraje cena vstupenek. Bohatí Rusové, kteří do Soči také dorazili, hodnotu lístků tolik neřeší, ale pro místní jsou ceny opravdu vysoké. Například na dnešní ženský sjezd stál lístek 3000 korun, na hokej se prodává až za pět tisíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč je na tribunách v Soči tolik volných míst, zjišťoval zvláštní zpravodaj Petr Vavrouška

Nejdražší je krasobruslení. Vstupenka na tuto v Rusku opravdu populární disciplínu stojí kolem deseti tisíc korun, což je pro většinu Rusů výše měsíčního platu.

„Jsou drahé lístky, ale i ty za lepší cenu. My jdeme dnes na hokej a koupili jsme si lístky přes internet za čtyři tisíce rublů,“ říká například jeden z ruských fanoušků. V přepočtu tedy zaplatil dva a půl tisíce korun.

Do Soči už dorazili i čeští fanoušci, protože dnes hraje česká hokejová reprezentace první zápas. Češi si na cenu lístků nestěžují.

Většina oslovených dnes před hokejovou arénou prozradila, že lístky si koupila už doma u cestovní kanceláře společně s letenkou a ubytováním.

„Chtěli jsme na curling a už je vyprodáno. Máme lístky na hokeje, na dnešek Česko-Švédsko. Podle místa stál na Švédy asi tři tisíce korun, jinak se to pohybovalo kolem 1500. Když to srovnáme s tím, za kolik se dají pořídit lístky tady, tak myslím, že je to od těch cestovek dost,“ hodnotí dva z nich.

Zároveň ale dodávají, že olympiádu vidí člověk jednou za život a utracené peníze za ten zážitek stojí.

Petr Vavrouška, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme