Nádhera i závazek, komentovala Martina Sáblíková zlatý závod

Martina Sáblíková skvělým časem po napínavém průběhu závodu obhájila zlatou medaili na pětikilometrové trati. V přímém souboji porazila Nizozemku Ireen Wüstovou, která ji dříve porazila v závodě na 3 kilometry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednou z prvních gratulantek byla maminka Martiny Sáblíkové

Jednou z prvních gratulantek byla maminka Martiny Sáblíkové | Zdroj: ČTK

Přitom po kilometru byla česká reprezentantka o dvě sekundy pozadu. „Ze začátku mi hrozně moc ujížděla,“ komentovala Sáblíková výkon Ireen Wüstové v prvním kole.

Domácí publikum ztichlo v reakci na vyřazení ruských hokejistů z olympijského turnaje. Martina Sáblíková ale náskok své soupeřky nezadržitelně stahovala. „Když jsem začala dojíždět Ireen, tak mi to dodalo hodně psychické i fyzické energie,“ řekla po závodě jeho vítězka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíkové okomentovala Michalu Jurmanovi svůj vítězný závod

Dotahování nizozemské soupeřky ale bylo hodně náročné. Při stíhací jízdě měla několikrát bolestivou grimasu. „Bylo to hodně těžké, protože jsem viděla, kolik je tady fanoušků, kolik lidí mi věří doma a hlavně jsem tu měla celou svoji rodinu,“ věděla Sáblíková.

„Bylo to nádherné, ale opravdu hodně zavazující,“ nechtěla obhájkyně medailí z Vancouveru zklamat své nejbližší.

800 metrů před cílem se Martina Sáblíková za mohutného aplausu dostala do vedení, které už do konce závodu jen navyšovala. Cílem projela ve výtečném čase 6:51,54.

„Když jsem dojela, viděla jsem 6:51, tak jsem si říkala, že by to mohlo vyjít,“ tušila rychlobruslařka. Po následující rozjížďce bylo jasné, že je znovu olympijskou vítězkou.

Motivovala mě přítomnost českých fanoušků, říká po obhajobě zlata Sáblíková

Číst článek

Mezi fanoušky byli kromě její rodiny například krasobruslaři Tomáš Verner a Michal Březina, rychlobruslařka Kateřina Novotná, chybět nemohla ani Karolína Erbanová.

„Jsem hrozně šťastná. Je to to nejkrásnější, co jsem si odsud mohla odnést. Po zlatu z Vancouveru jsem chtěla dokázat, že na to pořád mám,“ řekla zlatá medailistka, které se to beze zbytku povedlo.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme