Nejzkušenější český skokan Janda účast na dalších olympijských hrách nevyloučil

Český sport oslavuje dvě nové hrdinky, své první olympijské medaile slaví v Soči snowboardcrossařka Eva Samková a biatlonistka Gabriela Soukalová. Naopak jiná česká osobnost zimních sportů se mezitím s olympijským soutěžením možná nadobro rozloučila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český skokan na lyžích Jakub Janda účast na olympijských hrách v Koreji nevyloučil

Český skokan na lyžích Jakub Janda účast na olympijských hrách v Koreji nevyloučil | Zdroj: Reuters

Čeští skokani na lyžích skončili při vítězství Němců v týmové soutěži sedmí. Ale kdo ví, jestli byl druhý pokus Jakuba Jandy v tomto závodě skutečně posledním olympijským.

Nezkušenější český skokan vyhrál Světový pohár a Turné čtyř můstků, olympijské medaile se ovšem nedočkal. „Bohužel, pořád nám to není souzeno. Stále děláme malé chyby, ale až jednou předvedeme stoprocentní výkony, tak se třeba na stupně vítězů podíváme,“ věří Janda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejzkušenější český skokan Janda účast na dalších olympijských hrách nevyloučil

Janda prozatím definitivní olympijské sbohem říct nechce i přesto, že původně plánoval na letošní březen svou rozlučkovou exhibici. Teď už je z ní ale jenom dobročinná benefice, o konci kariéry nemluví a okolí ho v tom podporuje.

„Čtyři roky je hrozně dlouhá doba a nechci předbíhat, co bude, nebo nebude,“ tvrdí Janda, kterého by další hry zastihly v 39 letech.

„Když vidí skoro dvaačtyřicetiletého Kasaie, tak třeba pojede na další olympiádu s námi. Sám vidí, že na to pořád má,“ myslí si Jandův týmový kolega Roman Koudelka a Kasaiův příklad může být skutečně silný. V Soči vybojoval Japonec v 41 letech svou první individuální olympijskou medaili.

Němci vyhráli skokanskou soutěž družstev, Češi skončili sedmí

Číst článek

„Spousta skokanů přijede v roli favorita, ale nevyjde to. Ve Vancouveru jsme byli favorité já a Janne (Ahonen – pozn. red.) a medaili jsme neměli ani jeden. Náš sport je nevyzpytatelný,“ upozorňuje Janda.

Nejen ve Vancouveru, ale hlavně o čtyři roky dříve při své životní sezoně na to Jakub Janda doplatil a olympijská medaile mu unikla. Teď se to může otočit ve výhodu a nový motor jeho kariéry.

Platí tedy, že teprve až Jandovo jméno neuvidíme v nominaci na příští Zimní hry v Koreji, pak budeme moci s určitostí říct, že se v noci na dnešek v Soči rozloučil s kariérou olympionika.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme