Němci vyhráli skokanskou soutěž družstev, Češi skončili sedmí

České družstvo ve složení Antonín Hájek, Jakub Janda, Roman Koudelka a Jan Matura skončilo v soutěži družstem sedmé a zopakovalo tak umístění z Vancouveru. Vyhráli Němci před Rakušany a Japonci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noriaki Kasai, nejstarší medailista skokanských soutěží na olympijských hrách

Noriaki Kasai, nejstarší medailista skokanských soutěží na olympijských hrách | Zdroj: Reuters

České kvarteto udrželo sedmé místo, které mu patřilo po prvním kole. Po úvodních třech sériích skoků sice byli Češi pátí, po skoku Jana Matury se ale propadli na sedmou pozici, která jim patří i v konečném pořadí.

"Chvíli tam žila taková naděje, pak se bohužel trošku ztratila. Pořád nám není souzeno, ještě tam děláme malé chyby. Já jsem také neměl stoprocentní skoky. Je to škoda, až jednou předvedeme stoprocentní výkony, tak se třeba na tu bednu podíváme," řekl Českému rozhlasu Jakub Janda.

Vyhrálo německé družstvo ve složení Severin Freund, Marinus Kraus, Andreas Wank a Andres Wellinger. Freund zajistil v napínavém závěru Němcům zlato po skoku dlouhém 132 metrů.

O 2,7 bodu druzí skončilo Rakousko reprezentované Thomasem Diethartem, Michaelem Hayboeckem, Thomasem Morgensternem a Gregorem Schlierenzauerem. Rakušané obhajovali zlato z posledních Her.

Třetí skončilo Japonsko, za které skákali Daiki Ito, Reruhi Šimizu, Taku Takeuči a nestárnoucí Noriaki Kasai. Pod medailovými stupni skončili Poláci, jimž nepomohl ani nejlepší výsledek v souhrnu druhého kola.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme