Pančochová upadla ve 2. jízdě a ve finále slopestylu skončila pátá

Snowboardistka Šárka Pančochová neudržela vedení po první části finále slopestylu, spadla ve druhé jízdě a nakonec obsadila páté místo. Zlatou medaili vybojovala v olympijském Extreme Parku Američanka Jamie Andersonová. Na stupně vítězů ji doprovodily stříbrná Finka Enni Rukajarviová a bronzová Jenny Jonesová z Velké Británie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Pančochová během skoku v olympijském Extreme Parku

Šárka Pančochová během skoku v olympijském Extreme Parku | Zdroj: Reuters

Pančochová suverénně ovládla dopolední semifinále a s třetí nejvyšší známkou v součtu s kvalifikačními jízdami nastoupila k úvodní finálové jízdě v dobrém rozpoložení. To se projevilo i na jejím kvalitním výkonu, za který si připsala 86,25 bodu.

Po úvodní části finálového programu česká snowboardistka průběžně vedla. Nejblíže se k ní přiblížila Američanka Jamie Andersonová, která na třiadvacetiletou Pančochovou ztrácela 6,5 bodu. Zaváhala naopak vítězka kvalifikace Anna Gasserová z Rakouska.

Ve sjezdu se favoritům nedařilo, ze zlata se raduje Rakušan Mayer

Číst článek

V druhé polovině závodu se na čelo hodnocení před Češku doslaly Jenny Jonesová a Sina Candrianová. Pančochová ale na zlepšené jízdy soupeřek, stejně tak na ve 2. kole štědřejší bodování rozhodčích, zareagovat nedokázala.

Hned na prvním skoku mistryně světa v roce 2011 spadla. Na svah navíc vletěla po zádech a narazila si hlavu. Viditelně otřesené snowboardistce pukla i helma.

O šanci na medaili přišla rodačka z Uherského Hradiště v následující jízdě. Finka Enni Rukajarviová nechybovala a jako první se dostala přes hranici 90 bodů. O svůj velký náskok ale přišla po skvělé jízdě Andersonové.

Po bezchybném výkonu s efektivními triky si americká favoritka připsala známku 95,25 bodu, kterou se už zbývajícím reprezentantkám překonat nepodařilo.

Andersonová se tak stala premiérovou vítězkou v disciplíně sloupestyle na olympijských hrách. Pančochové na bronz scházel jeden bod.

XXII. zimní olympijské hry v Soči:

Snowboarding:


Ženy - slopestyle:
1. Andersonová (USA) 95,25, 2. Rukajärviová (Fin.) 92,50, 3. Jonesová (Brit.) 87,25, 4. Candrianová (Švýc.) 87,00, 5. Pančochová (ČR) 86,25, 6. Shorrová (USA) 75,00, 7. Brightová (USA) 66,25, 8. Derungsová 58,50, 9. Könzová (Švýc.) 54,50, 10. Gasserová (Rak.) 51,75.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme