Páté místo předčilo i moje sny, zářila v cíli třicítky Eva Vrabcová-Nývltová

Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová si dojela na Hrách v Soči pro životní výsledek. Noha ji bolela tak, že v cíli sotva chodila, přesto zajela nejlepší závod kariéry. V závodu na třicet kilometrů s hromadným startem ji předstihly jen tři Norky a jedna Finka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Vrabcová-Nývltová si dojela v závodu na třicet kilometrů pro životní výsledek

Eva Vrabcová-Nývltová si dojela v závodu na třicet kilometrů pro životní výsledek | Zdroj: ČTK

„Tajně jsem doufala v šesté místo, ale tohle je něco nad nejtajnější sny, které jsem měla,“ přiznala v cíli šťastná česká běžkyně.

Závod se lámal na desátém kilometru, kdy si Eva Vrabcová-Nývltová měnila lyže a utrhla se trojice norských běžkyň. Jejich nástup by se jí ale asi stejně zachytit nepodařilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Vrabcová-Nývltová doběhla na olympijských hrách v Soči pátá v závodu na třicet kilometrů s hromadným startem

„Nevím přesně, jak se to vyvíjelo, protože jsem se snažila dojet skupinu přede mnou. Ale v tu chvíli jsem si myslela, že mám po závodě. Byli jsme domluvení, že budeme měnit každé kolo, ale udělala jsem chybu a nestihla zareagovat na servisáky, kteří na mě křičeli, abych neměnila. Na druhou stranu jsem po výměně měla daleko lepší lyže, a neměla tak problém holky dojet.“

V letošní sezoně se česká běžkyně stoprocentně zařadila do užší běžecké špičky, už s ní musí počítat i závodnice, které pošilhávají po stupních vítězů. To je oproti předchozím sezonám velká změna.

„Nejlepší se ještě bát nemusí, ty jsou ještě o minutu a půl dál,“ usmívala se Vrabcová-Nývltová. „Jinak se toho změnilo strašně moc. Můj přístup, vytvořila jsem si kolem sebe tým lidí, kteří mi chtějí pomoc a věří mi. Pak je to s jedním dobrým výsledkem o poznání lepší.“

A dobré výsledky se dostavily na vrcholu sezony, na olympijských hrách v Soči. Lepší to být nemohlo. „Výsledky mluví za vše, udělali jsme pro to maximum, i když mě trošku bolela noha a bála jsem se, aby to vydrželo. Teď si odpočinu a vyrazím na něco nezdravého k jídlu,“ plánuje si Eva Vrabcová-Nývltová.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme