Patří k sobě láska a olympijské hry? Samozřejmě, míní Tomáš Verner

Dnes je den svatého Valentýna, tedy svátek všech zamilovaných. Mají olympionici v ruském Soči 14. února myšlenky na lásku, vztahy či sex, nebo se soustředí pouze na sport a nejlepší výkony? Odpovědi na tyto otázky zjišťoval zvláštní zpravodaj Českého rozhlasu v dějišti olympijských her Petr Vavrouška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zámky zamilovaných na Kampě

Zámky zamilovaných na Kampě | Foto: Simona Bartošová

Na olympijských sportovištích je bouřlivá atmosféra. Jak moc to ale jiskří mezi sportovci v olympijské vesnici a najdou si vůbec čas na lásku?

Krasobruslař Tomáš Verner tvrdí, že ano. „Před soutěžemi si to nedovedu představit, ale sportovci jsou většinou přátelští a z přátelskosti je ke vzájemné i fyzické blízkosti už jen krůček, takže se tu určitě sbližují,“ myslí si.

Přehrát

00:00 / 00:00

Názory sportovců i běžných lidí na lásku a den svatého Valentýna zjišťoval přímo v dějišti zimních olympijských her v ruském Soči tamní zvláštní zpravodaj ČRo Petr Vavrouška

Je známo, že zamilovaný člověk se občas chová jako blázen - v dobrém slova smyslu. Co když ho ale tento stav potká třeba na olympijských hrách? Nic se neděje.

„Je to jako u každého normálního člověka. Není přece možné, aby o takové krásné období přišel,“ říká zkušená trenérka Vlasta Kopřivová.

Není jasné, zda se dnes budou v Soči všichni objímat, líbat a přát si ke dni svatého Valentýna – v Rusku přece jen nemá takovou tradici.

„Pro nás je to nový svátek. Objevil se někdy na konci 90. let, ale já ho moc ráda nemám. Je spíš pro mladší generaci. Nám starším zůstal Mezinárodní den žen,“ svěřuje se jedna z obyvatelek Ruské federace.

Český krasobruslař Tomáš Verner na ZOH v Soči | Foto: ČTK/AP

Píší se o tom vědecké práce, experti už léta hledají odpověď na otázku – může sex před výkonem sportovcům ublížit, nebo jim pomoci? Tomáš Verner v tom má jasno.

„Já znám takové expertizy, že ženám by to údajně mělo k výkonu pomáhat a mužům uškodit, takže já to beru z té mužské perspektivy - před závodem sexuálně nepřemýšlím a přemýšlím spíše o druhé polovině volné jízdy než o tom, koho bych si večer pozval do pokoje,“ uzavírá s úsměvem český krasobruslař.

Petr Vavrouška, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme