Šárka Pančochová se chce v semifinále ještě zlepšit, na pád už nemyslí

Česká snowboardistka Šárka Pančochová postoupila na olympijských hrách do semifinále v U-rampě a bude bojovat o finálovou účast. Na nedělní karambol, kdy ji o možnou medaili ve slopestylu připravil hrozivě vypadají pád, už podle svých slov nemyslí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči 2014. Česká snowboardistka Šárka Pančochová během kvalifikační jízdy na U-rampě

Soči 2014. Česká snowboardistka Šárka Pančochová během kvalifikační jízdy na U-rampě | Zdroj: Reuters

„Všechno v pohodě. Ono se nic vážného nestalo. To se někdy někdy v tom snowboardu stává. Byla jsem trošičku přemotivovaná a upadla jsem,“ hodnotí zpětně svůj pád Šárka Pančochová.

„Dneska už jsem se dobře vyspala, to mi docela pomohlo a cítím se fakt dobře. Žádné komplikace nenastaly. Byla jsem u doktora, udělali mi magnetickou rezonanci krku a hlavy a to je tak všechno. Byli jsme spokojení, že to nebylo nic horšího, vypadalo to dost hrozně,“ dodává snowboardistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Šárkou Pančochovou mluvil po kvalifikaci Jan Kaliba

Naznačuje tím, že si svou nedělní nehodu zpětně prohlédla na videu, protože sama si svůj dopad a ránu hlavou o sníh nepamatuje.

Před dnešním závodem na U-rampě stihla jeden trénink, místo původní rozbité si vzala novou helmu, popadla snowboard a vyrazila na start. Při první ze dvou kvalifikačních jízd sice znovu upadla, ale stálo ji to tentokrát jenom body, jinak nešlo o nic nebezpečného.

„Ta rampa je trošku zavřená, a já, jak jsem rampu moc nejezdila, se do toho hrozně odrážím dovnitř, padám dolů a hůř se mi odjíždí,“ ví o důvodu svého pádu pátá žena slopestylu.

Šárka Pančochová se 8. místem kvalifikovala do semifinále U-rampy

Číst článek

Co naopak Pančochové vcelku vyhovuje, to je extrémně teplé počasí. I ve více než kilometrové nadmořské výšce Extreme Parku Rosa Khutor je sedm stupňů ve stínu, na ostře pražícím slunci pak kolem dvaceti.

„Mně to docela vyhovuje, protože když máte ledovou rampu, tak se bojím zkoušet ty triky, protože to není ideální, když se tam naložím. Ale jak je měkká, tak se mi ty triky dobře dělají,“ chválí si podmínky Pančochová.

Další sadu triků může snowboardistka vytáhnout z rukávu v semifinále, aby mohla být ještě spokojenější než po postupové druhé kvalifikační jízdě.

„Jsem hrozně spokojená, podařilo se mi odjet dobrou jízdu. Určitě ji můžu ještě upgradovat, dám frontside 7 místo frontside 3. Ve druhé jízdě jsem nechtěla riskovat druhý, protože jsem věděla, že mi to bude stačit,“ plánuje česká závodnice pro semifinále.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny snowboarding | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme