Šárka Strachová zůstává v Rusku, je mezi kandidáty do MOV

Oproti původním plánům setrvá Šárka Strachová v Krasné Poljaně, kde se bude připravovat na starty v obřím slalomu a slalomu. Mezitím probíhá volba do Komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru, kam jako jediná Češka kandiduje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová po superkombinačním slalomu v Krasné Poljaně. Díky dobrému výkonu pojede i obří slalom

Šárka Strachová po superkombinačním slalomu v Krasné Poljaně. Díky dobrému výkonu pojede i obří slalom | Zdroj: ČTK

„Český olympijský výbor má svého kandidáta do Komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru. Volte dle svého vědomí a svědomí, ale nezapomeňte odvolit a podpořit Šárku,“ žádal mluvčí ČOV Alexandr Kliment sportovce o volební disciplínu a odpovědnost už v letadle do Soči.

Kampaň Šárky Strachové tak začal v její nepřítomnosti už 30. ledna a zdá se, že jeho slova se neminula účinkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Kaliba sleduje kandidaturu Šárky Strachové do Komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru

Třeba rychlobruslaři se k volbám vypravili, pozdější stříbrná medailistka ze tříkilometrové trati Martina Sáblíková šla příkladem. „Už to máme odvolené. Šla jsem asi druhý den. Mají to u nás v jídelně. Je to elektronické, není to urnou,“ popsala volbu rychlobruslařka.

Sáblíková neprozradila, zda volila svou krajanku, ale dá se to předpokládat. Mezi devíti kandidáty na dvě volná místa v komisi sportovců není nikdo, koho by znala ze světa rychlobruslení.

Zatím nejlepší volební reklamu si na Hrách v Soči udělal biatlonista Ole Einar Björndalen vítězstvím v olympijském sprintu.

Šárka Strachová se zatím jako jediná ze čtyř kandidátů alpského lyžování už v Soči zapojila do závodění, protože dvojice Cuche, Albrecht už ukončila kariéru a Finka Poutiainenová v superkombinaci nestartovala.

Na medaili bych musela jet sjezd lépe, uznala Strachová po superkombinaci

Číst článek

Volby, které končí příští středu, česká lyžařka po očku monitoruje. „V naší vesnici je taky volební místnost, tak vidím, že účast je celkem vysoká. Mluvila jsme s jednou organizátorkou, která si pochvalovala, že na zimních Hrách chodí sportovci volit víc než na letních,“ všimla si Strachová.

Komisařka podle české kandidátky vidí důvod rozdílné účasti v zastoupení zemí. „Říkala, že z těch zemí jsou sportovci zvyklí volit, kdežto na těch letních je spousta sportovců, které musí pobízet a tahat do místností, aby vůbec věděli, že volby jsou,“ říká devátá žena superkombinace.

Trénovat do Rakouska nejede, zůstává v Rusku

Volby nakonec bude moci sledovat až do konce. Změnila plán a se svým týmem zůstává v dějišti Her. Původně chtěla odletět trénovat do Rakouska a vrátit se až na slalom. Ve střední Evropě totiž nejsou podmínky k tréninku ideální, naopak v areálu Rosa Chutor jsou lepší, než se čekalo.

„Jezdíme slalom každý den a podmínky na trénink tady jsou dobré. Většinou to nebývá úplně ideální, a když jsme jeli sem, tak se strašilo, že to tu je špatné, ale zatím jsme naprosto spokojení. Tratě drží celý cen, tak se dá jít i odpoledne úplně v pohodě,“ chválí Šárka Strachová.

A protože je při chuti, měla by nakonec startovat i příští úterý v obřím slalomu. O tři dny později ve slalomu speciál pak může svůj příběh sportovkyně stíhané těžkostmi v rodině, kariéře i se zdravím pohádkově zakončit blyštivým úspěchem.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme