Sportoviště v Soči jsou týden před startem olympijských her připravená

Olympijské hry začnou v Soči přesně za týden. První čeští sportovci už se ale probudili do svého prvního ruského rána a vyrazili na průzkum olympijského terénu. Ten zkoumá také vedoucí olympijské mise Českého rozhlasu Tomáš Kohout.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Bolšoj Ice Dome se bude hrát hokejový olympijský turnaj

V Bolšoj Ice Dome se bude hrát hokejový olympijský turnaj | Zdroj: Reuters

Sportoviště se nachází v části zvané Adler, která byla kompletně vybudována od nuly. „Podstatné záležitosti jsou připravené,“ hlásí reportér.

Horší je to s okolním terénem. „Pořadatelé pracovali i se zelení, ovšem úplně se jim nedařilo. Třeba trávu se snažili vysázet na to, co zbylo ze stavby, a výsledkem jsou nevzhledné louže. To je ale spíše detail,“ podotýká Kohout s tím, že samotné závody to neovlivní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportéra Tomáše Kohouta vyzpovídal Jiří Chum

Závody by sice mohly začít ihned, ovšem všechny informace o výsledcích by se do světa nedostaly. Televizní a rozhlasové stanice totiž ještě úplně připraveny nejsou a píšících novinářů je na místě zatím jen poskromnu.

Na rozdíl od jiných závodišť budou ta v Soči jiná v tom, že místní areály nebudou obehnané reklamními panely, ale pouze olympijskými kruhy s oficiálními logy a nápisy. Svá závodiště se budou sportovci snažit v nejbližších dnech co nejlépe poznat.

„Mnozí už tady absolvovali testovací soutěže, pro některé to bude nové. Také si budou nastavovat systém fungování, tréninku a programu, aby se jim to co nejrychleji zautomatizovalo a mohli myslet jen na svůj výkon,“ uzavírá reportér Českého rozhlasu.

Tomáš Kohout, Jiří Chum, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme