Štafetu běžkyň na lyžích vyhrály Švédky, české kvarteto skončilo desáté

Především po skvělém finiši Charlotte Kallaové vybojovala švédská štafeta zlato v závodě na běžkyň na lyžích na 4x5 km. Olympijské stříbro v Soči vybojovaly Finky před třetím Německem. České reprezentantky ve složení Eva Vrabcová-Nývltová, Karolína Grohová, Petra Nováková a Klára Moravcová se umístily na 10. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédská štafeta slaví olympijské zlato

Švédská štafeta slaví olympijské zlato | Zdroj: ČTK

O historicky druhé zlato švédské ženské štafety se postaraly Ida Ingemarsdotterová, Emma Wikenová, Anna Haagová a heroicky finišující Kallaová.

Švédská hrdinka na svůj úsek vybíhala jako třetí s odstupem 25,7 sekundy na čelo závodu. 600 metrů před cílem ale Kallaová dojela Finku Kristu Lähteenmäkiovou a Němku Denise Herrmannovou a v závěrečné rovince se pak před své soupeřky dostala.

Bez medaile skončily překvapivě Norky. Vítězky štafety z olympijských her ve Vancouveru 2010 i na posledních světových šampionátech v letech 2011 a 2013 ztrácely na vedoucí příčky už od startu.

České fanoušky potěšila v úvodu štafety Eva Vrabcová-Nývltová. Osmadvacetiletá reprezentantka předávala Karolíně Grohové na druhém místě těsně za ruskými běžkyněmi. Na dalších okruzích se ovšem její parťačky podle předpokladů začaly závodním polem postupně propadat.

XXII. zimní olympijské hry v Soči:

Běh na lyžích:


Ženy - štafeta 4x5 km:
1. Švédsko (Ingemarsdotterová, Wikenová, Haagová, Kallaová) 53:02,7, 2. Finsko (Kyllönenová, Saarinenová, Niskanenová, Lähteenmäkiová) -0,5, 3. Německo (Fesselová, Böhlerová, Nystadová, Herrmannová) -0,9, 4. Francie -45,0, 5. Norsko -53,6, 6. Rusko -1:03,6, 7. Polsko -1:36,2, 8. Itálie -2:17,2, 9. USA -2:30,7, 10. ČR (Vrabcová-Nývltová, Grohová, Nováková, Moravcová) -3:27,1.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme