Ve sjezdu se favoritům nedařilo, ze zlata se raduje Rakušan Mayer

Největší favorité na olympijské zlato ve sjezdu mužů zklamali. Američan Bode Miller zůstal daleko za stupni vítězů, stejně tak na medaili nedosáhl Nor Svindal, který se musel spokojit se čtvrtým místem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matthias Mayer na trati olympijského sjezdu

Matthias Mayer na trati olympijského sjezdu | Zdroj: Reuters

Ze zlaté olympijské medaile se raduje třiadvacetiletý Rakušan Matthias Mayer, který byl v cíli o devět setin sekundy dříve než Ital Christof Innerhofer. Na bronzový stupínek vystoupil norský sjezdař Kjetil Jansrud.

Američan Miller si přitom podmínky v Soči pochvaloval a tomu odpovídaly i výsledky tréninkových jízd, při kterých se dvakrát radoval z nejrychlejších časů. V samotném závodě se mu však jízda nepodařila a skončil na osmém místě.

Pančochová vyhrála semifinále slopestylu a bude bojovat o medaile

Číst článek

Druhý největší favorit Aksel Lund Svindal z Norska předvedl lepší jízdu, ale ani on se nedokázal protlačit mezi nejlepší tři závodníky a musel se spokojit s „bramborovou“ medailí.

Pěknou jízdu předvedl i český sjezdař Ondřej Bank, který ztratil na vítěze pouhé dvě vteřiny a dokázal, že na kombinaci, která pro něj bude hlavní olympijskou disciplínou, by mohl být dobře připravený. Druhý český zástupce ve sjezdu Martin Vráblík měl v cíli ztrátu 5,50 vteřiny a skončil na pětatřicáté příčce.

Muži - sjezd:
1. Mayer (Rak.) 2:26,23, 2. Innerhofer (It.) -0,06, 3. Jansrud -0,10, 4. Svindal (oba Nor.) -0,29, 5. Ganong (USA) -0,41, 6. Janka (Švýc.) -0,48, 7. Fill (It.) -0,49, 8. Miller (USA) -0,52, 9. Franz (Rak.) -0,80, 10. Guay (Kan.) -0,81, ...20. Bank -2,01, 35. Vráblík (oba ČR) -5,50.

Vojtěch Bureš, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme