Další hasiči z Rychnovska míří na pomoc obcím na Liberecku

Hasiči z Olešnice v Orlických horách míří do Chrastavy na Liberecku. Ta byla před týdnem postižena ničivou povodní. Jednotka z Rychnovska s sebou veze i speciální vysavač na bahno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Chrudimsku zasahují hasiči

Na Chrudimsku zasahují hasiči | Zdroj: ČTK

Hasiči z Olešnice v Orlických horách vystřídají jednotky z Rovně a Českého Meziříčí, které v oblasti pracují už od úterý.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž RR Chrastava-vysavač na bláto.mp3

„Podařilo se nám sehnat s sebou spoustu užitečného vybavení, takže krom jiných věcí s sebou vezeme motorové pily, čerpadlo, speciální vysavač na odčerpání bláta a vody. Máme s sebou také podtlakovou vapku na omývání stěn,“ říká za olešnické hasiče Vít Klouček.

Speciální vysavač na bahno stojí kolem 50 tisíc korun, na jeho nákup dobrovolní hasiči peníze neměli, s jeho koupí hasičům pomohlo 9 firem z okolí Olešnice.

Hasiči z Olešnice v Orlických horách budou v Chrastavě pracovat minimálně do příštího týdne.

Martin Pařízek, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme