Inspekce šetří, kam putovaly výpisy hovorů vlivných lidí

Policista z Varnsdorfu Marian Hudec měl podle Mladé fronty Dnes nelegálně získat výpisy hovorů vlivných lidí. Mezi oběťmi byl šéf Ústavního soudu Pavel Rychetský, právník blízký ČSSD Miroslav Jansta nebo manažer společnosti ČEZ Daniel Rous. Kam měl seznam směřovat, teď zjišťuje inspekce. Rousův výpis měl ale údajně putovat do bezpečnostní agentury ABL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Bárta ve studiu Českého rozhlasu 6

Vít Bárta ve studiu Českého rozhlasu 6 | Foto: Noemi Fingerlandová

Bývalý náčelník vojenské zpravodajské služby Andor Šándor České televizi řekl, že jde o dobře vypracovaný systém, kdy policista žádá o výpisy hovorů lidí, kteří jsou z jiného koutu republiky.

„To ukazuje na naprosto nehorázný stav, kdy prostě v průběhu vyšetřování ke spisům může připisovat kdo chce co chce, bez toho, aniž by to někdo v konečné fázi kontroloval,“ uvedl Andor Šándor.

Exministr dopravy a neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta odmítl, že by měl cokoli společného s kauzou varnsdorfského policisty Mariana Hudce. Bárta své prohlášení zveřejnil na sociální síti Facebook.

Hudec měl být členem vyšetřovacího týmu, zabývajícím se případem kamerunského obchodníka, který organizoval fingované sňatky a obchodoval s lidmi.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme