Klaus: poválečné násilí na Němcích nedosahuje na zločiny nacistů

Prezident Václav Klaus uvedl při vzpomínce na odpor českých studentů proti nacistické moci v roce 1939, že poválečné násilí Čechů na Němcích nelze srovnávat s mírou nacistických zločinů. Média a politická debata podle něho zkreslují význam časové posloupnosti a kauzální příčinnosti těchto událostí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Václav Klaus na Hradčanském náměstí

Prezident Václav Klaus na Hradčanském náměstí | Foto: Tomáš Adamec

„Součet všech poválečných neobhajitelných a ničemu dobrému neprospívajících činů, ke kterým došlo na našem území, se svým rozsahem nemůže ani zdaleka rovnat tomu, co se v předcházejících letech každou hodinu dělo v koncentračních táborech, ve věznicích, na válečných bojištích a v nacisty okupovaných oblastech,“ řekl v projevu Klaus.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident Václav Klaus při pietním aktu u Hlávkovy koleje 17. listopadu 1939 připomněl nacistické zločiny i odplatu za ně

Prezident Klaus se účastní také vzpomínkové akce u památníku listopadových událostí roku 1989 na Národní třídě. Oficiální akce spojené s listopadovým výročím vyvrcholí večer v katedrále svatého Víta.

Monika Rybáková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme