Letiště Praha kvůli špatné viditelnosti zrušilo 20 letů, další odklání

Mlha a smog komplikují i situaci na letišti v pražské Ruzyni. Kvůli špatné viditelnosti už museli dispečeři zrušit 20 odletů a dalších pět spojů odklonili na jiná letiště.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Špatná smogová situace v Praze

Špatná smogová situace v Praze | Foto: Filip Jandourek

Podle mluvčí Letiště Praha Evy Krejčí byly z Prahy dva lety odkloněny na letiště v Norimberku, jeden do Karlových Varů a jeden spoj letící z Mnichova se vrátil na mnichovské letiště.

Kromě dvaceti letů, které musely být zrušené, funguje na pražském letišti odbavování ostatních spojů standardním způsobem.

„Letiště Praha je plně v provozu, stovky letů jsou v průběhu dne odbavovány. K rušení dochází zejména u těch společností, které mají letadla, která nejsou technicky vybavená na přistávání za takto nízké dohlednosti,“ uvedla Krejčí.

ČTĚTE TAKÉ: Smog se šíří celou republikou, nezmizí ani v dalších dnech

Na letišti v Brně-Tuřanech jsou podmínky i přes špatnou smogovou situaci dobré. Tamní dispečeři jsou připraveni přijmout některé odkloněné lety.

V provozu je i letiště Leoše Janáčka v Mošnově nedaleko Ostravy. Letadla mezi Mošnovem a Prahou však kvůli špatnému počasí v hlavním městě od pondělního večera nelétají.

„Cestující mohou zvolit pendolino, ale je pro ně vypraven i zvláštní autobus,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí ostravského letiště Michaela Kubešová. Cestující do Vídně už podle ní mohou odletět.

Silvie Mikulcová, Jakub Šídlo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme