Meteorologové varují před dalšími dešti

Další vlna silných bouřek a lijáků má v neděli zasáhnout celé území České republiky. Vyloučeny proto nejsou lokální povodně. Povodňová pohotovost platí ode dneška až do odvolání pro Liberecký, Ústecký a Plzeňský kraj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka s bleskem

Bouřka s bleskem | Foto: Fotobanka stock.xchng

Podle meteorologa Pavla Borovičky z Českého hydrometeorologického ústavu by na některých místech mohlo napršet až 60 milimetrů srážek.

Varování meteorologů platí od zítřejších deseti hodin dopoledne až do pondělního rána. Bouřky mohou doprovázet přívalové srážky a očekává se vzestup hladin řek. Bouřky mohou ojediněle doprovázet i kroupy a místy silné nárazy větru.

„Problémem je, že půda je již nasáklá a koryta řek jsou naplněna. Navíc se hasičům na mnoha místech ještě nepodařilo koryta řek úplně vyčistit od naplavenin. I menší zvýšení hladin řek tak může způsobit velké problémy,“ říká Borovička a dodává:

„Na začátku příštího týdne očekáváme zlepšování počasí. Mělo by být polojasno až oblačno. Bouřky budou spíše výjimečné, neočekáváme výraznější srážky.“

Podrobné informace o počasí naleznete zde

Ondřej Černý, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme