Misse 02 pomůže sluchově postiženým dětem

Charitativní akce Misse 02 chce pomoci sluchově postiženým dětem. Známé osobnosti budou dnes rozvážet po Praze dárcovské certifikáty za minimálně sto korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Misse 02.jpg

Misse 02.jpg

Známé osobnosti budou dnes rozvážet po Praze dárcovské certifikáty. Moderátory Radiožurnálu Lucii Výbornou či Jana Pokorného, herce Aňu Geislerovou nebo Petra Čtvrtníčka, režiséra Jana Svěráka, zpěváka Davida Kollera, autora projektu Petra Formana a řadu dalších si můžete za minimálně sto korun objednat na telefonních číslech 220 400 020 nebo 603 688 620.

Přehrát

00:00 / 00:00

Organizátor akce Misse 02 Petr Forman v Ranním interview Radiožurnálu.

Výtěžek charitativní akce Misse 02 je určen dětem se sluchovým postižením. Jejich potíže přibližuje ředitelka Federace rodičů a přátel sluchově postižených Jana Fenclová.

„Málokdy se člověk zamýšlí, nebo dokáže si představit, jaké to je narodit se bez sluchu. Jaké to je pro malé dítě naučit se mluvit, aniž by cokoli slyšelo. Je obtížné porozumět, co se děje, když mu nikdo nic nevysvětluje.“

Padesát jezdců je připraveno osobně doručit jako protihodnotu daru lidí, kteří se do projektu zapojí, originální dárcovský certifikát. Na kole, motorce, autem, lodí nebo v případě herce Petra Čtvrtníčka i pěšky.

„Jezdci mise 02 se pohybují různým způsobem po Praze. Pojedou na kolech, auty, pěšky, na motorkách. Poznají se podle žlutočerných pytlů a na nich mají červenobílý praporek Misse,“ upřesnil organizátor Petr Forman.

Postižené děti by díky výtěžku z akce mohly dostat například naslouchátka nebo kochleární implantáty. „Potom jsou tam i jiné potřeby takto postižených dětí, které často bývá spojené i s dalším postižením,“ poznamenal Forman. Peníze tak poputují například i na vozíky.

Milan Kopp, Jaroslav Skalický, Petr Král, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme