Policie našla v Troji tělo, může jít o pohřešovanou Annu

Policie ohlásila nález těla v pražské Troji. Zda jde o pohřešovanou Aničku, která tam zmizela vloni v říjnu, odmítla policejní mluvčí Andrea Zoulová na dotaz Radiožurnálu potvrdit. Česká se na výsledky expertizy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie na místu nálezu v pražské Troji

Policie na místu nálezu v pražské Troji | Zdroj: ČTK

Policisté dnes v pražské Troji zkoušeli novou 3D technologii. Lokalitu nálezu u ulice Pod Havránkou údajně nevybrali náhodně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z místa nálezu těla v pražské Troji se přihlásila reportérka Monika Babická

Agentura Mediafax uvedla, že nalezené tělo patří pohřešované devítileté Anně. Policejní mluvčí Andrea Zoulová Radiožurnálu pouze potvrdila, že kriminalisté mají v případu novou stopu. Zda jde skutečně o Annu, musí podle mluvčí potvrdit expertiza.

Výsledky testů by měly být známy ještě dnes. Podle Zoulové při prvním ohledání nebylo možné určit ani to, zda ostatky patřily dospělému člověku nebo dítěti. Tělo navíc leželo hluboko pod zemí, proto ho také nenašli ani vycvičení policejní psi. Půdu prý nyní rozryla divoká zvěř.

Jediným obviněným v případu je 41letý recidivita

Pohřešovaná Anna byla naposledy spatřena v Troji vloni 13. října, když se vracela ze školy ulicí Pod Písečnou. Od té doby po ní každý den neúspěšně pátraly desítky policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů a psovodů.

V Troji se našel jen dívčin batoh a láhev s pitím, později byly v prohledávané oblasti objeveny klíče, které Anně údajně také patřily.

Policisté na místě nálezu těla v pražské Troji | Foto: ČTK

V souvislosti s případem kriminalisté stíhají jedenačtyřicetiletého recidivistu Otakara T. Muž nejprve při výslechu tvrdil, že Aničku neviděl a že jí nijak neublížil. Testy DNA ale prokázaly, že držel v ruce její batoh. Policie muže vyšetřuje na svobodě, protože soud nepřistoupil na návrh na uvalení vazby.

Monika Horská, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme