Rath obvinění z přijetí úplatku odmítá, v krabici mělo být víno

Středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath se poprvé vyjádřil k obvinění z přijetí úplatku. Přes mluvčí středočeského kraje Berill Maschekovou vzkázal, že žádný úplatek nepřijal. Podle něj jde o dobře připravenou společenskou popravu politika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rath

David Rath | Foto: Filip Jandourek

„Na návštěvě obdržel zabalenou krabici s vínem. Následně byl překvapen policejním komandem, které objevilo místo vína peníze. Pan hejtman ví, že tato bizarní historka zní neuvěřitelně, ale život někdy neuvěřitelný skutečně je,“ uvedla Mascheková. Rath podle ní přesto hodlá rezignovat na své funkce.

Policie Ratha obvinila z přijetí úplatku poté, co ho zadržela se sedmi miliony korun v hotovosti. Peníze údajně nesl v krabici od bot. Spolu s Rathem bylo zadrženo ještě dalších sedm lidí. Jsou stíháni za poškozování zájmů Evropské unie, podplácení a sjednávání výhod při zadávání veřejné zakázky.

Zatčení Ratha může vedle kladenské nemocnice souviset také s opravou zámku Buštěhrad

Číst článek

Mezi zatčenými je exposlanec Petr Kott a ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová. Případ údajně souvisí s evropskými dotacemi pro kladenskou nemocnici a na opravu zámku v Buštěhradě.

Policejní prezident Petr Lessy zdůraznil, že policie na případu pracovala asi půl roku. Odmítl zároveň, že by měl případ jakýkoliv politický podtext.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová navrhla vzít Davida Ratha do vazby. O návrhu rozhodne Okresní soud v Ústí nad Labem. V případě odsouzení hrozí Rathovi až dvanáct let vězení.

Státní zástupkyně navrhla vzetí Ratha do vazby, hrozí mu 12 let vězení

Číst článek

Igor Maňour, Libor Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme