Šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš je ve vazbě

Ředitel pražských strážníků Vladimír Kotrouš je ve vazbě. Soud vyhověl návrhu žalobců, kteří se báli, že bude ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš na archivním snímku z roku 2007

Ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš na archivním snímku z roku 2007 | Zdroj: ČTK

Elitní útvar pro odhalování organizovaného zločinu Kotrouše v pátek zadržel pro podezření z přijímání úplatku, údajně i s penězi, které policie předtím označila.

Policisté už také prohledali ředitelství Městské policie v Korunní ulici na Vinohradech i Kotroušův byt. Blíže se k případu vyjádří v pondělí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek redaktora Martina Drtiny o uvalení vazby na šéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše na Radiožurnálu.mp3

Primátor Bohuslav Svoboda, který je Kotroušovým přímým nadřízeným znovu zopakoval, že pokud se podezření potvrdí, bude ředitel strážníků postaven mimo službu nebo u policie rovnou skončí. Oficiální oznámení by primátor měl dostat zítra.

Ke stejnému postupu jako primátor Bohuslav Svoboda se přiklonil i šéf pražské ODS Boris Šťastný.

„Zřejmě tato věc musí být závažná, vzhledem k okolnostem toho policejního zásahu. A není možné takovéto věci absolutně jakýmkoliv způsobem tolerovat, a věřím, že primátor z toho okamžitě vyvodí personální důsledky a celá věc bude jasně vyšetřena a hlavně se také brzy zveřejní, o co vlastně jde,“ uvedl Boris Šťastný.

Kotroušovo trestní stíhání překvapilo například předsedu pražské sociální demokracie Petra Hulinského.

„Já bych to do něj nikdy neřekl. O to víc jsem zaskočen. Na druhou stranu primátor musí jednat okamžitě. Je to jeho přímý podřízený. Primátor je nejvyšší velitel Městské policie v Praze. To znamená, že je důležité ‚padni komu padni‘. A jako ta to přišlo a myslím si, že to ukazuje na kvalitní práci policie,“ řekl Petr Hulinský.

Martin Drtina, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme