Silničáři varují před namrzáním vozovek

Sníh stále komplikuje dopravu na většině našeho území. Na některých místech ho napadlo až dvacet centimetrů. Teploty jsou navíc hluboko pod bodem mrazu a některé silnice proto namrzají. Silničáři zůstávají v terénu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová kalamita v Česku.

Sněhová kalamita v Česku. | Zdroj: ČTK

Na Karlovarsku stále zůstává uzavřen hraniční přechod v Božím Daru. Silnici tam zablokoval kamion. Jde přitom o silnici, kam tato auta nesmějí jezdit. Zákaz vjezdu je umístěn v nedalekém Jáchymově, někteří řidiči ho ale nerespektují.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci na Karlovarsku informovala po půlnoci Andrea Strohmaierová

V celém regionu ještě po půlnoci sněžilo, přeháňky už ale nebyly tak vydatné. Silnice zůstávají i po ošetření sjízdné jen s maximální opatrností. Řidiči také musejí počítat s tím, že na méně frekventovaných cestách leží ujetá vrstva sněhu.

Už rozsolené vozovky navíc začaly namrzat. Podle Tomáše Pospíšila z královéhradeckých technických služeb s tím musí řidiči rozhodně počítat.

„Podle vývoje počasí a předpokladu teplot, může hrozit k ránu náledí. Proto nabádám řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky,“ řekl Pospíšil.

Další sněžení, i když slabší, se očekává ve čtvrtek a v pátek. Až do konce tohoto týdne se přitom denní teploty budou pohybovat mezi nulou až minus pěti stupni Celsia, v noci až k minus deseti stupňům a sněhová pokrývka se tak udrží. Od příštího týdne pak začne tání.

Igor Maňour, Martin Pařízek, Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme