Sníh, spadlé stromy i odstavená auta blokují dopravu v Česku

Meteorologové upozorňují na další intenzivní sněžení. Do zítřka může napadnout přibližně 10 centimetrů sněhu. Ve vyšších polohách na severu Čech a také na Českomoravské vrchovině místy přibude až 30 centimetrů. Kvůli sněhu jsou problémy na silnicích už od rána.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské ulice zasypané sněhem, 2. prosince 2011

Pražské ulice zasypané sněhem, 2. prosince 2011 | Foto: Tomáš Adamec

V Libereckém kraji napadlo asi deset centimetrů sněhu. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Uzavírky v tuto chvíli žádné nejsou,plynulý provoz ale komplikují na některých místech nehody.

Slabé sněžení se v některých oblastech Libereckého kraje proměnilo k ránu v husté sněžení se silným větrem, ten komplikuje odklízení především na Jablonecku, kde na silnicích leží vrstva rozbředlého sněhu.

Dopravní nehoda autobusu na silnici 35 mezi Hrádkem a Bílým kostelem nad Nisou ztěžuje provoz v obou směrech, silnice je pro kamiony neprůjezdná. Silničáři mají obavy z dalšího sněžení, v horských oblastech nasadili frézy, ale sníh v tuto chvíli není už téměř kam odklízet.

V Karlovarském kraji zůstávají uzavřeny dvě komunikace. A to mezi Novými Hamry a Jelením na Karlovarsku kvůli popadaným stromům na elektrické vedení. Na místo už míří pracovníci firmy, aby tyto popadané dráty odstranili.

Druhá uzavřená komunikace je mezi Mnichovem a Poutnovem na Chebsku, kde majitel odstavil nákladní vozidlo a odešel. Místem už neprojede ani osobní vozidlo. Silničáři vyčkávají, až se majitel k vozu vrátí. Hlavní tahy jsou upravené a většinou mokré po chemickém upravení.

Stále aktuální dopravní informace a podrobnou předpověď počasí sledujte na naších speciálních webech.

Noční mráz zdrsnil povrch silnic také na Vysočině. Na hlavních tazích a D1 se musí řidiči připravit na místy holé a vymrzlé silnice, místy s ledovou krustou anebo také s rozbředlým sněhem, na kterém to klouže.

Na silnicích nižších tříd je ujetá vrstva zledovatělého sněhu. Téměř po celé Vysočině mírně chumelí, nejvíc na Žďársku, kde také ráno havarovalo na zledovatělé silnici první auto. Dneska by se ale na Vysočině neměly tvořit obrovské sněhové jazyky tak jako včera.

Pražské ulice zasypané sněhem, 2. prosince 2011 | Foto: Tomáš Adamec

Od severu se ale do republiky blíží chumelení. Přes den by mělo spadnout pět až deset centimetrů sněhu.

Husté sněžení komplikuje provoz na silnicích v Moravskoslezském kraji. Kamiony kvůli množství sněhu neprojedou po silnici z Ostravice na Bílou, která je hlavním tahem z Ostravska na Slovensko. Policisté cestu pro nákladní dopravu uzavřeli.

„V noci tam byly nějaké problémy. Byla tam vyprošťovací technika, protože to tam ucpal kamion. Osobní auta můžou projet, nákladní mají zatím zákaz vjezdu,“ upozornil dispečer Jiří Kožuch.

ak, Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme