V Krnově zabíjel granát

Výbuch zřejmě granátu v obchodním domě v Krnově zabil lupiče, šest lidí je zraněno. K explozi došlo při ozbrojeném přepadení směnárny. Mezi zraněnými jsou čtyři zasahující policisté, pracovník ochranky a jeden nakupující.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie a hasiči před obchodním domem v Krnově

Policie a hasiči před obchodním domem v Krnově | Zdroj: ČTK

Krnovem otřásla exploze. Zřejmě granát vybuchl ve směnárně v místním obchodním centru Prior ve středu města při pokusu o vyloupení tamní směnárny. K explozi došlo v okamžiku, kdy na místě zasahovala policejní hlídka.

Jak ve Zprávách o čtvrté potvrdila reportérka Českého rozhlasu Silvie Mikulcová, k explozi došlo při policejním zásahu. Sám lupič, který měl granátem vyhrožovat, při výbuchu zemřel.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tragédii v Krnově mluvila přímo z místa reportérka Silvie Mikulcová

Minimálně tři ze čtyř zraněných jsou policisté. Nejvážněji zraněného převezl vrtulník do ostravské fakutní nemocnice. Ostatní jsou v péči nemocnice v Krnově, která označila jejich stav jako středně vážný. Na místě neštěstí probíhá vyšetřování.

Také podle krajského policejního mluvčího Miroslava Pecha lupič výbuch nepřežil: „Při zákroku došlo k zatím neobjasněnému výbuchu. Při něm byl zabit domnělý pachatel a došlo ke zranění tří policistů.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Policejní mluvčí Miroslav Pecha

Svědci cení zásah policie

Jak v 17:30 hlásila z místa reportérka Andrea Čánová, vyšetřovatelé čekají na příjezd speciální pyrotechnické jednotky, která by měla zjisti, zda pod tělem útočníka není další výbušnina. Svědci ocenili zásah policistů, kteří pachatele zalehli a zabránili tak daleko většímu neštěstí.

Milan Kopp, Silvie Mikulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme