Veřejnost i politici si připomenou listopad 1939 a 1989

Řada českých osobností se dnes zúčastní připomínky výročí událostí 17. listopadu 1939 a 1989. Nadace Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových ve spolupráci s Českým svazem bojovníků za svobodu pořádají vzpomínkovou akci v okolí pražské Hlávkovy koleje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pomník k 17. listopadu 1989

Pomník k 17. listopadu 1989 | Foto: Licence Public Domain, volné dílo, Rémi Diligent

„Slavnostní pietní akt zahájí trubač před Hlávkovou kolejí v devět hodin. Pěvecké sdružení pražských učitelů pak přednese chorál Ktož sú boží bojovníci. Následovat budou projevy a kladení věnců k pamětním deskám. Věnce přinesou zástupci všech ústavních orgánů České republiky,“ prozradila tajemnice nadace Dagmar Rýdlová.

Účast přislíbili prezident republiky Václav Klaus, rektoři ČVUT a Karlovy univerzity a další osobnosti. Po skončení slavnosti půjde průvod organizovaný studenty od Hlávkovy koleje do Žitné ulice.

Den boje za svobodu a demokracii si můžete připomenout také na místě pro Čechy nejposvátnějším, v katedrále svatého Víta v Praze. Pod klenbou katedrály zazní tóny české hymny, modlitba, čtení z Bible i Mozartovo Requiem.

Oslavy výročí 17. listopadu začínají v katedrále v 18 hodin a jsou přístupny široké veřejnosti. Promluví prezident republiky, pražský arcibiskup a představitelé dalších církví.

Igor Maňour, Eva Hůlková, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme