Vláda čeká s rozhodnutím o platech lékařů, až odbory ukončí protesty

Vláda vyslechla informaci ministra zdravotnictví Leoše Hegera o stavu vyjednávání s nespokojenými lékaři. K situaci ve zdravotnictví se ministři vrátí příští týden. Kabinet žádá, aby do té doby Lékařský odborový klub ukončil protestní akce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vláda ČR

Vláda ČR | Foto: Tomáš Adamec

Na stole dnes ministři měli návrh nových tarifních tabulek pro lékaře.

Odpoledne se sejdou v Praze předsedové okresních odborových organizací, aby se domluvili, jestli souhlasí s dohodou mezi ministerstvem zdravotnictví a zástupci nespokojených lékařů. Ta počítá s tím, že lékaři dostanou přidáno 5 až 8 tisíc korun měsíčně a peníze jim půjdou do tarifů.

Podrobnosti za chvíli

Mezitím stínový ministr zdravotnictví ČSSD David Rath vyzval protestující lékaře, aby přijali nabídku ministra zdravotnictví Leoše Hegera. Podle Ratha jde o velmi dobrý kompromis mezi vládou a nespokojenými lékaři. Jako hejtman Středočeského kraje je prý připraven navrženou dohodu naplňovat.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme