Pátrání po ztraceném letadle v Indickém oceánu pokračuje 4. týden, stále neúspěšně

Po ztraceném letadle malajsijských aerolinií pátrá přes 500 lidí už čtvrtý týden. V Indickém oceánu je kvůli tomu nasazených deset lodí a stejný počet letadel. Z moře zatím ale pátrací týmy nevylovily žádný předmět, který by dosvědčil, že se letadlo linky HM370 zřítilo do moře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po zmizelém Boeingu pátrá i letoun australského vojenského letectva P3 Orion

Po zmizelém Boeingu pátrá i letoun australského vojenského letectva P3 Orion | Zdroj: Reuters

Jak řekl australský premiér Tony Abbott pátrání po ztraceném letadle letu MH370 nemá limity. Bude se hledat, dokud to bude možné.

V Indickém oceánu jsou nasazeny pátrací týmy šesti zemí. I přesto ale zatím nenašly žádný hmatatelný důkaz, že letadlo s 239 pasažéry na palubě spadlo do moře.

Důkazy a aktuální informace požadují i čínští rodinní příslušníci obětí. Asi dvě desítky se jich přesunuly do hlavního města Malajsie. Věří, že budou lépe komunikovat s úřady a zástupci malajsijských aerolinií.

V případu zmizelého malajsijského letadla podle Američanů nic nenasvědčuje terorismu

Číst článek

Let MH370 s 239 lidmi na palubě zmizel v noci na 8. března na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu. Po několika hodinách ve vzduchu se údajně zřítil do Indického oceánu. Vyšetřovatelé už dříve vyjádřili podezření, že letoun někdo záměrně odklonil tisíce kilometrů od plánované trasy. Spekuluje se o únosu či sabotáži, vyloučené nejsou ani technické problémy.

Pátrání po zmizelém malajsijském letadle - použité technologie | Foto: ČTK

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme