Statisíce rodin mohly v USA přijít neoprávněně o domov

Všech padesát amerických států vyšetřuje likvidace hypoték. V posledních třech letech zabavily hypoteční společnosti dva a půl milionu nemovitostí, jejichž majitelé měli problémy se splácením. Mnoho z nich zřejmě přišlo o střechu nad hlavou neoprávněně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolarové bankovky

Dolarové bankovky | Foto: Photos8.com (Free Stock Photos)

Problémy na americkém trhu s nemovitostmi byly z velké části příčinou finanční a ekonomické krize. Teď zpomalují hospodářské oživení. Vyšlo najevo, že některé hypoteční společnosti zabavovaly nemovitosti zřejmě neoprávněně. Chtěly se rychle zbavit problémových dlužníků, ale přitom postupovaly nezákonně.

Podle některých odhadů tak mohly až statisíce lidí a rodin ztratit domov. Bílý dům odmítl návrh, aby na zabavování nemovitostí vyhlásil celoplošné dočasné moratorium. Postup hypotečních společností tak začalo vyšetřovat jednotlivě všech 50 amerických států.

Igor Maňour, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme