Australian Open: Berdych si poprvé zahraje čtvrtfinále!

Tenista Tomáš Berdych porazil ve 4. kole Australian Open Španěla Fernanda Verdasca a premiérově v kariéře postoupil do čtvrtfinále prvního grandslamu sezóny. V něm na českého hráče čeká Srb Novak Djoković.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych po vítězném utkání s Francouzem Gasquetem

Tomáš Berdych po vítězném utkání s Francouzem Gasquetem | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Tomáš Berdych nedal v osmifinále Australian Open Fernandu Verdascovi příliš šancí na úspěch. Španěl 'zlobil' českého hráče pouze v samotném úvodu zápasu, kdy si oba tenisté navzájem prorazili podání.

Vlažnější začátek byl také pro pozdějšího vítěze jediným důvodem k nespokojenosti, "To je jediné na posledních dvou zápasech. co by mohlo být ještě lepší. Ale důležitá je výhra. Pořád je ještě čas, aby člověk předvedl to nejlepší, co umí."

První set nakonec dovedl Berdych k vítězství 6:4, když zlomovým okamžikem byly tři dvojchyby Verdasca při vlastním servisu za stavu 3:3 a následná ztráta podání. Další dvě sady už český tenista opanoval a postoupil poprvé v kariéře mezi poslední osmičku prvního grandslamového turnaje sezóny.

O účast v semifinále si zahraje Berdych proti Srbovi Novaku Djokovićovi, který si ve 4. kole poradil se Španělem Almagrem hladce 3:0 na sety, v tom posledním navíc nepovolil svému soupeři ani jeden game. Postup z osmifinále si zajistily v Melbourne také dva švýcarští hráči Roger Federer a Stanislas Wawrinka.

Mezi ženami si vybojovaly postup ze 4. kola Dánka Wozniacká - světová jednička, Číňanka Li Na, Němka Petkovicová a také Italka Schiavoneová. Ta zdolala Rusku Kuzněcovovou až po čtyři a tři čtvrtě hodinové bitvě, když v rozhodující třetí sadě zvítězila po třech hodinách 16:14.

Účast ve čtvrtfinále čtyřhry si potom mimo jiné zajistily také Květa Peschkeová ve dvojici se Slovinkou Srebotnikovou a Vladimíra Uhlířová v páru s Jihoafričankou Grandinovou. Vypadlo naopak české duo Benešová - Záhlavová-Strýcová.

Tenisový turnaj Australian Open:

Muži - dvouhra 4. kolo:
Berdych
(6-ČR) - Verdasco (9-Šp.) 6:4, 6:2, 6:3, Djoković (3-Srb.) - Almagro (14-Šp.) 6:3, 6:4, 6:0, Federer (2-Švýc.) - Robredo (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2, Wawrinka (19-Švýc.) - Roddick (8-USA) 6:3, 6:4, 6:4

Ženy - dvouhra 4. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Sevastovová (Lot.) 6:3 6:4, Li Na (9-Čína) - Azarenková (8-Běl.) 6:3 6:3, Schiavoneová (6-It.) - Kuzněcovová (23-Rus.) 6:4, 1:6, 16:14, Petkovic (30-Něm.) - Šarapovová (14-Rus.) 6:2, 6:3

Čtyřhra 3. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Peerová, Šuaj Pcheng (14-Izr./Čína) 6:2, 7:6, 7:3, Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) - Görgesová, Raymondová (7-Něm./USA) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4, Matteková-Sandsová, Shaugnessyová (9-USA) - Benešová, Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 7:5, 6:3

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme